реклама

реклама

Народний депутат України із Черкащини Сергій Рудик не отримав пояснення щодо процесу створення госпітальних округів від Кам’янської районної ради. Не розуміють тонкощів цього процесу і самі жителі району, - стверджує депутат.

Далі допис Сергія Рудика з Фейсбуку.

Неочікувано для багатьох, сьогодні Кам’янка "бурлить". Якщо чесно, для багатьох незрозуміла причина таких хвилювань. Місцеві ж "політики" підігрівають градус напруження темою про госпітальні округи.

Нагадаю, що ще 17 лютого цього року, звернувся до депутатів Кам’янської районної ради, міської ради, до громади Кам’янщини з роз’ясненям процесу утворення госпітальних округів( див.фото). Виходив, як мені здається, з абсолютно логічних міркувань. Згідно з критеріями формування госпітальних округів, можливість доїзду пацієнта до лікарні інтенсивної терапії не повинна перевищувати 60 хв. з будь-якої точки. Більше того, радіус обслуговування пацієнтів повинен бути еквівалентним 60 кілометрам.

Я не був прихильником формування госпітальних округів, як це пропонувала Черкаська ОДА. Але, раз уже Уряд прийняв відповідні рішення, маємо забезпечити доступність медицини для наших громадян, аби люди, в разі потреби, не їздили за тридев’ять земель. Ну от, приміром, село Коханівка, що в Кам’янському районі. Найшвидший маршрут дорогою Н-01 Київ – Знам’янка до Черкас складає майже 82 кілометри. Я вже не кажу, що тривалість такої поїздки майже 100 хвилин !?

Чи, наприклад, село Пастирське Смілянського району. Маршрут дорогою Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. Відстань до Черкас – майже 71 кілометр. Час – 86 хвилин. Це добре, що цього року ремонтуються окремі ділянки доріг зі Сміли у напрямку Кам’янки, і нарешті відкрито правий проїзд дороги Черкаси – Сміла. Але ж в якому стані дороги маршруту "село – районний центр" ?

Тому, просив би деяких місцевих "політиків" не підбурювати людей до масових протестів (а сьогодні на такий протест під будинком рад у Кам'янці зібралося близько 300 осіб), спекулюючи на темі закриття місцевої ЦРЛ( що не відповідає дійсності), а краще сприяти розвитку медичної інфраструктури.

P. S. Аби не бути голослівним, наведу перелік "медичної допомоги" для закладів охорони здоров’я Кам’янського району, які будуть здійснені тільки в цьому році:

1. Придбання 3 одиниць санітарного автотранспорту для Кам’янської, Смілянської та Черкаської ЦРЛ.

2. Капремонт Юрчиського, Грушківського, Коханівського, Радиванівського, Жаботинського ФАПів та амбулаторій (і це тільки в Кам'янському районі).

3. Забезпечення всіх сільських ФАПів і амбулаторій округу велосипедами( 63 одиниці).
В цілому ж, на заклади охорони здоров’я мого округу передбачається спрямувати майже 15 мільйонів гривень !?

Я вже не кажу про свою правку, яка стала прямою норму Закону " Про зміни до ЗУ " Про Державний бюджет України на 2017 рік": протягом місяця створити на базі Смілянської спеціалізованої медико-санітарної частини № 14 Національний центр реабілітації учасників АТО!».

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Вторчермет 21.07.2017 13:19
Цитую Л. Зайва:
Вобщем не виберуть тебе знову, як не старайся

Уже брался за ремонт дороги Смела-Черкассы. Уже 3 года депутатствует, а дорогу отремонтировали всего на 20-25%. Зачем такие "тормоза" с депутатскими значками?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 toten 21.07.2017 10:03
"82 кілометри. Я вже не кажу, що тривалість такої поїздки майже 100 хвилин"
Ну это если на своей машине. А если пешочком до автобуса, на атобусе до Черкасс, по Черкассам на общественном транспорте то часа часа в 2,5 в одну сторону можно и не уложиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Регіональна Тальнівщина 21.07.2017 09:30
На велосипедах будуть доставляти пацієнтів. Краще б придбали скутери
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Ірина 20.07.2017 23:40
"Я вже не кажу про свою правку, яка стала прямою норму Закону " Про зміни до ЗУ " Про Державний бюджет України на 2017 рік": протягом місяця створити на базі Смілянської спеціалізованої медико-санітарної частини № 14 Національний центр реабілітації учасників АТО!»" - пане Рудику, що ж ви так брешете? Ви ж вже домовилися, все влаштували (аж до відключення електроенергії, ніякими засобами не гребуєте і важко хворих не шкода), щоб довести цю медико-санітарну частину до закриття! І щоб це зробити і внесли цю правку, ще одне окозамилювання, щоб приховати ваші справжні наміри. А по факту цією правкою ви блокуєте передачу лікарні, поліклініки залізничній дорозі Україні, а це дійсно великий крок вперед у розвитку медицини у м. Смілі. Те, що ви пропонуєте - лише слова не папері, чергове набивання ваших кишень і заради цього ви навіть не боїтеся прикриватися учасниками АТО
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Щука 20.07.2017 22:10
А що на майдані можна, а в Кам'янці зась! Люди нутром відчувають, що їх кинули от і переймвються. Рудик, захищай людей, а не придурків, що по клікухе рехорматори!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 депутат 20.07.2017 19:02
Медична реформа робиться з невеликою перспективою, бо дуже скоро такі села як Пастирське взагалі зникнуть і потім уже не потрібні будуть ні дороги, ні лікарні, ні школи, а земля, якої зараз так сильно хотять, залишиться. Так що все іде по плану. Райцентри почнуть зникать пізніше, хоча процес уже тоже пішов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Л. Зайва 20.07.2017 19:00
Вобщем не виберуть тебе знову, як не старайся
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100