реклама

реклама

До Черкас прибула велика православна святиня – чудотворний образ Божої Матері «Почаївська», повідомляє прес-служба Черкаської єпархії УПЦ.

poc2017 У рамках програми проведення Всеукраїнського Хресного ходу, присвяченого 25-річчю Архієрейського Харківського Собору та до Дня пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, сьогодні до кафедрального Михайло-Архангельского собору Черкас прибула велика православна святиня – чудотворний образ Божої Матері «Почаївська». Ця ікона є одним з чудотворних образів, які цими днями подорожують Україною.

Біля управляння Черкаської єпархії святиню зустрів Митрополит Черкаський і Канівський Софроній, вікарний єпископ Іоанн: архієреї першими вклонилися перед іконою, після чого її було урочисто внесено безпосередньо до собору, де Владики очолили служіння з акафістом.

Серед 6-ти чудотворних образів новоявленого періоду: «Боянська», «Київська-Барська», «Призри на Смирення», «Радомишльська», «Володимирська–Десятинна», «Спас Нерукотворний», а також 5 інших древніх шанованих ікон Пресвятої Богородиці («Почаївська», «Святогірська», «Зимненська», «Касперівська», «Охтирська»): усі вони 27 липня будуть доставлені до Києва для участі в урочистому молебні з нагоди дня Хрещення Русі.

Чудотворний образ Божої Матері «Почаївська» перебуватиме у кафедральному Свято-Михайлівському соборі Черкас (на території Соборного скверу) включно до вівторка 25 липня і відкритий для поклоніння всіма бажаючими. Перед іконою розпочалося читання акафісту. Уранці 25 липня святиня вирушить далі до столиці.

реклама

Коментарі  

 
-3 #4 Небайдужий 24.07.2017 17:47
Поклонятися маємо перед Богом всім серцем і всією душею, молитись за всіх і просити прощення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 СОЛДАТ 24.07.2017 10:29
Цитую Михайло:
Навiщо цi постановки? Ось нашi спражнi iкони i oбрази:
http://procherk.info/news/7-cherkassy/54539-stali-vidomi-obstavini-zagibeli-atovtsja-ruslana-konjushi

Твоя правда Михайле.В краіні ,яка воює, молитися треба на тих,хто віддає за неі життя.На всіх цих "рівноапостольни х" і інших "прибувших в рамках програми" ще встигнемо помолитися.Московська церква ,дивлюсь,не дрімає - Хресні хороводи водить регулярно. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Ввірянин 23.07.2017 23:42
Не роби собі різьбленого ідола чи будь-якої подоби того, що на небі вгорі, на землі внизу або у воді під землею (Вихід 20:4)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Михайло 23.07.2017 17:07
Навiщо цi постановки? Ось нашi спражнi iкони i oбрази:
http://procherk.info/news/7-cherkassy/54539-stali-vidomi-obstavini-zagibeli-atovtsja-ruslana-konjushi
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100