реклама

реклама

Українська молодіжна збірна з баскетболу, серед гравців якої чимало черкащан, закінчила свої виступи на чемпіонаті Європи, зупинившись на 10-тій сходинці. В останньому матчі українці поступилися Туреччині – 82:85.

Початок матчу видався дуже результативним. Збірна України відмінно атакувала з гри, реалізовуючи 76% кидків, що дозволило команді Міхельсона виграти десятихвилинку, набравши 28 очок. Окремо варто відзначити Ткаченка, який за 10 хвилин реалізував 6 з 6 кидків, причому 2 з 2 - з дальньої дистанції, набравши 14 очок.

У другій чверті наші хлопці атакували вже не так ідеально, викинувши 10 триочкових лише 1 з яких виявився точним. Турки, в свою чергу, зіграли агресивніше в атаці, в два рази рідше втрачали м'яча і трохи поліпшили свої кидкові показники, підрівнявшись з суперником. А лідерська гра центрового Юрцвена і активного Коркмаза дозволила туркам отримати 4 очки переваги за підсумками стартових 20 хвилин гри. До речі, одним з найцікавіших сюжетів цього матчу було протистояння саме Коркмаза і Михайлюка - найрезультативніших гравців чемпіонату Європи-2013 U-16, який проходив в Києві.

Третя чверть стала чвертю імені Михайлюка. Лідер збірної України набрав за десятихвилинку 15 очок, реалізувавши 2 з 2 триочкових. При цьому свінгмен зіграв набагато агресивніше, завдяки чому 4 рази ставав на лінію штрафних. Завдяки результативній грі Свята, збірна України виграла чверть і додала у впевненості перед вирішальним відрізком гри.

Всю четверту чверть команди йшли практично за рівного рахунку, однак останнє слово залишилося за Туреччиною. Лідер команди Фуркан Коркмаз набрав 9 очок за останні півтори хвилини матчу і власноруч приніс своїй команді перемогу у грі за 9 місце. Наші хлопці не впоралися з новобранцем Філадельфії у вирішальні секунди матчу і не зуміли знайти свої контраргументи в атаці у відповідь на результативну гру 16 номера турецької збірної.

Молодіжна збірна України, таким чином, на ЄвроБаскет-2017 зайняла 10 місце, не зумівши виграти "фінал" турніру за 9-16 місця континентальної першості.

Про це повідомили у прес-службі "Черкаських мавп".

 

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Молодець, губернатор! 24.07.2017 10:39
Окремо варто відзначити Ткаченка, який за 10 хвилин реалізував 6 з 6 кидків, причому 2 з 2 - з дальньої дистанції, набравши 14 очок(с) ;-)
А якщо серйозно - то молодці баскетболісти, бо програш з різницею у три м"ячі туркам, у яких утричі кращі умови для підготовки - це не програш! Та й 10-е місце в світі - далеко не найгірший варіант. Нам би так ще в економіці...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100