реклама
Sucurity Police

реклама

Із п’ятитонним гуманітарним вантажем в Городище Черкаської області прибула делегація німецького Червоного Хреста з Ульзена й німецько-українського товариства графства Бентхайм.

1

Як інформує Йорк Бойкер – представник німецького Червоного Хреста, цього разу двома автомобілями із причепом привезли медичні матеріали, перш за все засоби догляду за хворими та одяг, а також ролятори (пристосування, що допомагає хворому при ходьбі), дитячі візочки, велосипеди, три пральні машини. Частину привезеного віддали до Городищенської лікарні, а пральні машини дісталися місцевому Червоному Хресту.

– До цього можна додати і автомобіль швидкої допомоги, який ми привезли в Городище у 2013 році, – пригадує Йорк Бойкер. – І я завжди радію можливості проїхатися на ньому кожного разу, як приїжджаю в Україну.

Проте, власне гуманітарна допомога – це як додаток до давніх дружніх німецько-українських відносин, які склалися ще у 1990-х роках. Альберт Цеггер із приємністю згадує дружбу із колишнім німецьким депутатом Бундестагу Яном Остергетером, який став засновником українсько-німецького товариства:

– Ми розпочинали із практикантської програми, яка тривала 8 років і дала можливість двом сотням молодих українців пройти практику, зокрема, і в моєму графстві Бентхайм. Зокрема, чотири рази побував у нас, в Німеччині, вокально-танцювальний ансамбль «Вільшанка». А я вже 26 років їжджу в Україну! І щоразу, як хтось із українців приїжджає до нас, я вивішую український прапор, – ділиться спогадами Альберт Цеггер. – За рахунок бюджету Німеччини профінансовано було ще три проекти: один у Закарпатті, інший – в Одеській області і ще один – у селі Набокове на Черкащині. І ми дуже раді, що до цієї програми долучився німецький Червоний Хрест, що дозволило збільшити об’єми гуманітарної допомоги.

Такі прагнення вітає і голова Городищенської райдержадміністрації Олексій Лавріненко:

– Ми завжди раді вітати наших німецьких гостей. Вони сьогодні приїхали із важливим вантажем для нашої лікарні, для дитячого садочка, для незахищених верств населення. Керівництво району раде такій співпраці.

– Та найбільш до вподоби всім прийшлася програма «Обмін», в ході якої діти з українських сімей постійно гостюють у німецьких сім’ях і навпаки – хлопці й дівчата із Німеччини живуть серед українців, – ділиться спостереженнями Вікторія Лавренко. Молода, приємна жінка очолює городищенське підприємство «АгроЕкспертТрейдЕко» і є головним спонсором цього проекту. – Наша фірма працює вже дев’ять років. І досягли такого рівня, що хочемо й можемо займатися меценатством. Ось і сьогодні, разом із солідною гуманітарною допомогою, ми приймаємо маленьких і більшеньких німців, котрих розмістили серед жителів Городища. І вже скоро їх ровесники із Городища гостюватимуть у Німеччині.

Наразі Вікторія Лавренко та ще один городищенський підприємець, учасник програми практикантів Олександр Мусієнко мають намір дещо оновити команду, яка б розвинула цю міжнародну співпрацю. Сприяти їм в цьому взявся власне Олександр Щепак – координатор програми Червоного Хреста та німецько-українського товариства в Україні.

3

4

Степан Вінярський, фото автора

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Уманский Еврей 24.07.2017 22:03
Какой позор. До чего Порошенко довёл страну? Ганьба и всё!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100