реклама

реклама

17 серпня адвоката Дмитро Карпенко затримали та катували міліціонери міста Черкаси після того, як він вимагав дозволу на зустріч з клієнтом. Коли він поскаржився на таке поводження, йому висунули звинувачення у нападі на працівників міліції. Ця справа буде розглядатися в суді 29 грудня. Про це повідомляє Amnesty International.

Того дня Дмитро Карпенко пішов до Черкаського Суду, щоб зустрітися зі своїм клієнтом, якого незаконно тримали під вартою. Коли працівники міліції спробували разом із цим клієнтом покинути територію суду на білому фургоні без номерів, Дмитро Карпенко заблокував ворота і потребував зустрічі із підзахисним. На матеріалі, відзнятому системою відеоспостереження, видно, як три міліціонери агресивно хапають Дмитра Карпенка, кидають його на землю і вже в наручниках тягнуть у фургон.

Дмитро Карпенко повідомив місцевих правозахисників про те, що його забрали до черкаського відділку міліції і там били впродовж приблизно двох годин. Після звільнення він більше тижня перебував у лікарні зі струсом мозку, пошкодженням нирок та слідами побиття. 18 серпня він подав підкріплену медичними доказами скаргу на жорстоке поводження до прокуратури Черкаської області.

30 серпня прокуратури Черкаської області порушила проти Дмитра Карпенка кримінальну справу, стверджуючи, що він завдав ушкоджень двом із трьох міліціонерів, коли чинив опір арешту. Не було проведено жодного розслідування заяви Дмитра Карпенка про жорстоке поводження з ним або для того, щоб пересвідчитися, як саме він зазнав ушкоджень, підтверджених медичними довідками. Дмитро Карпенко подав апеляцію на рішення про порушення проти нього кримінальної справи, і звинувачення було скасовано на основі доказів відеоспостереження. Рішення про припинення справи було винесено апеляційним судом Черкаської області.

Однак 28 листопада прокуратура Кіровоградської області повторно порушила справу проти Дмитра Карпенка – незважаючи на те, що це заборонено українським законодавством. 29 грудня Дмитро Карпенко постане перед судом за опір під час арешту та напад на працівника міліції, і в разі, якщо він буде засуджений, йому загрожує до 6 років тюремного ув’язнення.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Lyalya 29.12.2011 22:35
В суде началось рассмотрение жалобы адвоката Д.Карпенко без его участия.В настоящее время решается вопрос о срочном выезде в г.Кировоград Комитета по защите прав адвокатов, представителей других организаций, а также готовятся соответствующие обращения по поводу вышеуказанных вопиющих и беспрецедентных фактов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Lyalya 29.12.2011 22:34
Сегодня, 29.12.2011Г, в Ленинском районном суде г.Кировограда при участии адвоката Дмитрия Карпенко должно было продолжиться рассмотрение его жалобы на постановление о возбуждении уголовного дела в отношении Д.Карпенко. Дело было возбуждено (повторно) прокурором Кировоградской области.В суд выехали также представители Комитета по защите прав адвокатов ВГО «Совет адвокатов Украины» адвокаты: Николай Голодняк, Валентин Степюк (председатель комитета) и Сергей Репецкий. Перед началом судебного заседания Дмитрий Карпенко был задержан неизвестными сотрудниками милиции.Кроме того, была применена физическая сила и специальные средства (слезоточивый газ) против представителей комитета, а адвокат В.Степюк также был задержан этими неизвестными сотрудниками милиции, его место нахождения неизвестно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Охотник 18.12.2011 11:11
Прокуроров уже пора ***, как собак бешеных.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 иван 16.12.2011 22:29
Для этих *** нет никаких законов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100