реклама

реклама

Близько 900 тисяч гривень пожертвував благодійний фонд «Допомагати просто!», який поповнюють клієнти ПриватБанку, на закупівлю нового обладнання для дитячого відділення Черкаського обласного онкологічного центру.

1

Закуплено автоматичний гематологічний аналізатор (прилад для проведення біохімічного аналізу крові) – коагулометр Humaclot PRO, а також комплект реагентів для нього.

Під час учорашньої церемонії передачі апарату онкодиспансеру подяку меценатам від імені громади області висловили заступник голови Черкаської облдержадміністрації Ярослав Березань і начальник управління охорони здоров’я ОДА Михайло Лобас. Вони зазначили, що ця допомога від ПриватБанку – далеко не перша, і висловили сподівання, що й не остання.

– Цей високотехнологічний апарат німецького виробництва призначений для аналізу гемостазу людини, – розповіла журналістам заступник головного лікаря онкодиспансеру з лабораторної діагностики Лариса Рудакова. – Для дитячого відділення, для дітей, які отримують хіміотерапію, швидкі й точні аналізи дуже важливі, адже дозволяють клініцистам правильно і своєчасно реагувати на стан дитини.

Досі медики лабораторії онкодиспансеру працювали на двох полуавтоматичних аналізаторах, які працюють значно повільніше, складніше обслуговуються, і при їх використанні можливі певні неточності. Якщо на старих аналізаторах одне дослідження займає не менше 35 хвилин (плюс час на підготовку), то на новому – на все потрібно від 6 до 12 хвилин.

2

– Крім швидкості, велике значення має точність аналізу, – розвиває думку колеги головний лікар онкодиспансеру Віктор Парамонов. – Від цього залежить доза ліків, термін, на який вони призначаються. Точність аналізу дозволяє краще встановити, які ліки цей пацієнт може приймати, а які не може. Звісно, автоматичні прилади із цим справляються значно краще, ніж працівники лабораторій, на яких діє відомий людський чинник.

Віктор Парамонов наголосив, що за допомогою нового приладу лікарі зможуть виконувати дослідження, які в області ніколи не робилися, особливо ті, що стосуються патологій згортання крові, в тому числі вроджених.

– Це – складна частина захворювань крові, найменше зрозуміла медикам, дуже непроста в діагностиці та лікуванні й, на жаль, часто трагічна у своєму розвиткові, – наголосив Віктор Володимирович. – Але якщо правильно поставити діагноз у дитинстві й призначити правильне лікування, людина може прожити довге і щасливе життя. Тому, отримавши цей прилад, ми зможемо допомагати не лише своїм пацієнтам, а й пацієнтам перинатального центру.

За словами Віктора Парамонова, впровадження сучасних технологій – важливий чинник «євроінтеграції на практиці».

– Ми маємо намір наприкінці цього року або на початку наступного першими в області отримати для наших лабораторій сертифікати якості європейського зразка, – наголосив головний лікар. – Рух у Європу – це зміна стандартних процедур у медицині, модернізація документації. Навіть архітектурно ми будемо перебудовувати лабораторії відповідно до європейських вимог. Наша мета – щоб лабораторії, приміром, у Німеччині й у нас видавали абсолютно однакові результати.

За словами Віктора Парамонова, у технічному осучасненні онкодиспансеру лікарі завжди відчували підтримку ПриватБанку. У важкі часи допомагали білизною та інвентарем. Зараз настав час передового обладнання.

– Онкологія – дороговартісна галузь медицини, і бюджетних коштів на неї не вистачає навіть у дуже розвинутих країнах, – зазначив пан Парамонов. – Тому допомогу благодійників тут важко переоцінити.

У свою чергу, директор Черкаської філії ПриватБанку Віктор Шуршин наголосив, що кожна гривня, яку ПриватБанк і його клієнти виділяють на благодійність, рятує життя.

– Для нас одна або десять гривень нічого в житті не вирішують. Але ці невеличкі суми, пожертвувані на благодійність, у сумі можуть допомогти врятувати життя багатьох людей, – наголосив Віктор Шуршин. – А відомо, що той, хто врятував хоча б одне життя, врятував світ.

ПриватБанк спільно з фондом «Допомагати просто!» закликають усіх небайдужих приєднатися до проекту «Заради життя» й по можливості перераховувати благодійні внески на сайті blago.pb.ua, в інтернет-банку Приват24 або в терміналах самообслуговування.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100