реклама

реклама

Тальнівський підприємець організував прибирання місцевого єврейського кладовища, інформують «Вісті Черкащини».

27072017121056801364 За декілька тижнів Тальнівщина вшановуватиме пам'ять розстріляних 76 років тому євреїв. Згадати рідних приїдуть десятки розкиданих по світу нащадків. Зазвичай цього дня ідуть і на єврейське кладовище.

– У Тальному залишилося небагато єврейських родин. Та й ті вже поважного віку, – розповідає тальнівчанка Валентина Тітлер. – Нам важко самим прибрати усе кладовище, тому попросили допомогти підприємця Юрія Столярського. Він залюбки відгукнувся. Зробив роботу на совість: де можна було – обкосив тракторцем, де важче добратися – бензокосою. Від імені усіх, чиї рідні поховані на цьому цвинтарі, дякую Юрію Олександровичу за допомогу!

Нагадаємо, минулого року із однієї з братських могил розстріляних 75 років тому тальнівських євреїв невідомі вкрали майже всю огорожу. Акт вандалізму виявили члени єврейської громади, коли, готуючись до заходу, прибирали територію. Злочинців так і не знайшли.

Огорожу на братській могилі власним коштом відновив житель Кривих Колін, меценат Володимир Мовчан. Ще й нову лавочку встановив.

Олег Шатайло

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Черкащанин 28.07.2017 09:52
"Розрив шаблона" для довбаних кремлівських рашистів, які розказують, що в Україні "власть хунти і антісємітов")))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Уманский Еврей 28.07.2017 01:16
Вандалы нападают на синагогу во Львове и мемориал в Бабьем Яру и никого не арестовали. Так вы хотите чтобы в Тальном нашли эпреступников? Огромное спасибо что помогли прибрать кладбище. Бог один. Дякую.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100