реклама

реклама

У Черкаський зоопарк передано вовченя Тобіаса, якого ледь живого знайшли у лісі на Павлоградщині Дніпропетровської області.

волчонок-800x500_c

«Він – перше вовченя там, на нещодавно побудованій всередині зоопарку території, яка називається «Земля вовків і ведмедів», – написала у «Фейсбуці» волонтер благодійного фонду «Право на життя» Оксана Семехіна.

За інформацією видання «Павлоград.dp.ua», тварину знайшли у лісі добрі люди. Вовченя було повністю виснажене та мляве. Його забрали у мисливське господарство, де тримали у вольєрі та підгодовували. Але маленький хижак їв усе, що було довкруж – солому, мотузки тощо. У такому стані вовченя побачити волонтери-захисники тварин, які звернулися до Оксани Семехіної.

Вовченя, яке прозвали Тобіасом, доправили до Дніпра, де певний час відгодовували м’ясом із рисом та лікували у ветеринарній клініці.

«У дикій природі він уже вижити не зможе», – зробила висновок Оксана Семехіна. Тож для вовчонка почали шукати постійний притулок. Нещодавно Тобіаса передали Черкаському зоопаркові.

– У нас ще є двоє старих вовків, – розповів у коментарі «Прочерку» директор зоопарку Євгеній Ван. – Один із них – у експозиції. Але ми планували створити самцову групу із молодих вовків. Шукали молодняк ще торік, але тоді так і не знайшли. А цьогоріч одне вовченя нарешті з’явилося. Як і наші старі вовки, Тобіас належить до біологічного виду «сірий (або європейський) вовк». Сірий вовк, як у мультиках...

У Оксани Семехіної ще залишився значний борг перед ветеринарною клінікою за лікування вовченяти – більше 2200 грн. Охочі можуть допомогти – номер карти 5218 5722 1258 4028.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100