реклама
Sucurity Police

реклама

Серед переможців конкурсу фантастичних ілюстрацій на тему Української революції – портрет холодноярського отамана, виконаний художником з Черкас, інформує "Козацький край".

6423aed892dbf43714968caa3f627583_L

Творці українського фантастичного коміксу в жанрі альтернативної історії «ВОЛЯ: The WILL», події в якому розгортаються на фоні розквіту Української Держави 1918 року, на фоні величезного інтересу до своєї книги провели конкурс фан-малюнків коміксу «ВОЛЯ».

Днями журі визначило переможців конкурсу.

1 місце – Полковник Кудасов (Леопольд Кудасов) – за образ майстра-кулеметника на прізвисько Бджоляр, який збиває у повітрі ворожі аероплани (до речі, малюнок увійде до другого тому «ВОЛІ», що нині готується).

2 місце – Назар Педан – за образ отамана Холодного Яру Василя Чучупаки. Художник з Черкас «модифікував» відому реальну світлину отамана, стілець з якої і так «включав уяву» читачів, а тепер ще й отримав фантастичне фонове оснащення кабінету й мало не «інопланетно» модернізовану… бандуру.

3 місце – Артьом Бурлик за зображення академіка Венадського з так само фантастичною суперзброєю у руках…

Усі учасники конкурсу дали волю фантазії, на фантастичний манер перелицювавши реальні події Української революції і Визвольної боротьби 100-річної давнини – у результаті цього науковці й брали до рук суперзброю,  з’являлися крокуючі панцерники, а «модернізована» церква Хмельницького у Суботові на Чигиринщині  ставала базою для дерижаблів УНР…

Черкащанин Назар Педан, який завдяки своєму малюнку отамана Василя Чучупаки здобув у конкурсі 2-е місце, так прокоментував свій задум у стилі стім-панк: «Готуй нових бійців, Холодний Яре!» – так казав Чучупак, коли, оточений москалями, був змушений застрелитись, щоб не потрапити до рук ворогів. В мене ж задумка була простішою – а що, як він тоді не застрелився? Що, як його врятували хлопаки з навороченими механізмами і технологіями? Тоді боротьба за Холодний Яр набрала б зовсім інших обертів. Особливо, якщо це стім-панк…»

Петро Добро

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Реаліст 31.07.2017 09:47
Цитую Таки-так:
Мундир російської армії з тризубом - фантастика...

Василь Чучупак у часі Першої світової воював у мундирі рашкоармії - таким і на фото, з якого малюнок зроблено, залишився. Після революції Армія УНР носила мундири британського, німецького і власне українського крою. Українська Галицька Армія залишалася в австрійських мундирах. Але найбільше використовувало ся рашкоформи - її носили колишні фронтовики, змінивши імперські погони на погони УНР у 1917-у і на погони Української держави гетьмана Скоропадського у 1918 році, а після приходу Директорії - знявши погони з переходом на відзнаки у петлицях і на рукавах.
А враховуючи, що даний малюнок цей - у стилі фентезі - автор міг би вдягнути Чучупаку хоч у китайський чи бразільський мундир, а для критиків використати фантастичний болт із закруткою на спині ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 Таки-так 30.07.2017 12:03
Мундир російської армії з тризубом - фантастика...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 ZNZ 30.07.2017 11:20
Популяризація історії має йти через осучаснення її викладу. У США давно вже це вкурили -і фантастичний фільм "300 спартанців" змусив американців масово зацікавитися справжньою історією Спарти, Греції, Персії, царя Леоніда, Ксеркса і їх потасовки під Термопілами.
Хорошу справу роблять художники!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100