реклама
Sucurity Police

реклама

Аварійні дерева, підвищена пожежна небезпека та зміна екосистеми лісу. 160 гектарів лісового масиву Черкаський бір перетворюється на сухостій. Про це інформує «Рось».

Там 60% хворих та всохлих дерев, але оскільки це землі природо-заповідного фонду, проводити рубки Черкаський лісгосп не може. Уже 7 років керівництво звертається до Міністерства екології з проханнями дозволити врятувати насадження, проте дозволу досі немає. Тим часом ліс гине і перетворюється на загрозу для місцевих жителів.

57-річний Григорій Перепелиця все життя мешкає у селі Руська Поляна просто біля соснового масиву. Каже: останні 5 років у ліс ходити страшно. А поруч із аварійними соснами пролягає дорога Черкаси-Канів.

Загалом територія Черкаського бору – 22 тисячі гектарів – і вся потребує рубок, найгірша ситуація на 160 гектарах природно-заповідного фонду.

Причинами масової гибелі насаджень головний лісничий Черкаського лісгоспу Станіслав Левицький називає природні фактори.

Із пошкоджених дерев шкідники розповсюджуються і на сусідні здорові. Так щомісяця нові ділянки лісу перетворюються на сухостій і створюють підвищену пожежну небезпеку. Голова громадської організації «Екосвіт» Людмила Ткаченко б’є на сполох – зникнення лісів приведе до глобальних катастроф.

Щоб пустити під сокиру загиблі дерева і посадити нові – необхідно отримати погодження від Міністерства екології та природних ресурсів. Директор Черкаського лісгоспу наголошує – вони вже 7 років намагаються добитися дозволу хоча б на санітарну рубку.

До поновлення масивів Черкаський лісгосп готовий. У розсаднику підростають півтора мільйона саджанців сосни. Проте, коли ці малюки замінять аварійні сухостої – залежить від Міністерства екології та природних ресурсів.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Сергій Озеран 31.07.2017 14:45
Таким чином терить ліс не дають, а вони бісяться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100