реклама

реклама

Черкаська область стає прихистком для підприємців-переселенців. Нині в області їх працює декілька десятків, інформує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Він повідомив, що загалом капітальні інвестиції за перший квартал цього року сягнули 1,27 млрд грн. Приріст – +43%, порівняно з минулим роком.

Голова ОДА вважає, що пропонує підприємцям та інвесторам прозорі механізми співпраці, саме тому вони і цікавляться Черкащиною. Поряд з тим нарікає на брак кадрів та брак дешевого кредитного ресурсу.

– Треба працювати над профтехосвітою, щоб забезпечувати виробництво кадрами. Щодо дешевих кредитів, то це проблема Всеукраїнська. Державні монополії, як «Черкасигаз» і «Черкасиобленерго», а також земельники мають надавати автоматично дозволи. На жаль, підприємці тут не завжди знаходять швидкого реагування, – зазначив Ткаченко.

Голова ОДА приїхав у Смілу ознайомитися з роботою підприємства-переселенця

Голова ОДА приїхав у Смілу ознайомитися з роботою підприємства-переселенця

Як приклад роботи «підприємства-переселенця» голова ОДА наводить групу компаній «Континент». Через війну на Сході підприємство переїхало з Донбасу у Смілу і розмістилося на території колишнього заводу «Оризон».

До слова, «Оризон», телевізорами якого користувався весь Радянський Союз, зараз має такий вигляд:

DSC_0093

Щодо «Континенту», то воно виготовляє віконно-дверні профільні системи та конструкції із ПВХ та алюмінію, готові вікна та двері, вироби з кераміки тощо. На підприємство переїхало також близько 20% робітників зі Сходу.

Як розповів директор однієї з компаній «Континенту» Віталій Хиля, поки що їм не вдалося набрати обертів, які вони мали на Донбасі. Але вже зараз мають клієнтів по Україні і за кордоном.

DSC_0193

До слова, сам Хиля раніше працював в ОДА – очолював важливий напрямок, що пов'язаний з зовнішньоекономічною діяльністю. Каже, що Черкащина зацікавила компанію «Континент» тим, що це центр України.

Як було помічено на пакунках, в яких запаковане скло, надходить воно на підприємство з Ростова. Та директор підприємства пояснив, що насправді компанія працює лише українськими постачальниками.

DSC_0204

– У нас договір з ТОВ Глас ЛТД – це український виробник, який працює з різними торговими марками. У нас є певні параметри і ми знаємо, що ця компанія надасть нам якісне скло. На даному фото ми бачимо, що ТОВ Глас ЛТД надало нам скло від одного зі світових лідерів Guardian. Але вони купують скло на різних підприємствах, не лише російських. До речі, у нас навіть немає рахунку в російських рублях. Маємо в гривнях, доларах, євро, – зазначив директор підприємства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100