реклама

реклама

На Черкащині створили перший в області мобільний стирилізаційно-карантинний пункт, з допомогою якого роботи зі стерилізації та вакцинації безпритульних тварин можуть бути проведені у найвіддаленіших населених пунктах області. Про це інформує журналіст «Прочерку».


Створили пункт за співпраці благодійного фонду «Еко-центр» із Фондом підтримки місцевих ініціатив при посольстві Канади в Україні. Раніше на Черкащині в рамках спільного проекту відкрили три стаціонарні пункти для стерилізації тварин – у Золотоноші, Каневі та Катеринополі.

Зараз, кажуть ініціатори проекту, допомогу при вирішенні проблеми бездомних тварин зможуть отримати й інші віддалені населені пункти, які фінансово не спроможні утримувати стаціонарний пункт.

Як розповіла президент Черкаського обласного благодійного фонду «Екоцентр» Олена Литвинова, автобус, який курсуватиме областю, оснащений усім необхідним, аби провести відповідні процедури з твариною.

-Можливості створювати окремі клініки наразі нема. Тому ми запропонували ідею мобільної клініки, яка може приїхати, простирилізувати, провакцинувати тварин і поїхати далі. Крім того, такі тварини будуть ідентифіковані. У нас є татуювальна паста і клейматор, який буде ставити наскрізний номер на вушко, щоб потім не робити подвійну роботу, - розповіла пані Олена.

Салон автобуса для стерилізаційного пункту також обладнаний вмонтованим операційним столом, клітками, засобами для відлову тварин, медичним обладнанням.

Автобус для стерилізаційного пункту передала Тальнівська ОТГ. За словами її представників, у Тальному проблема безпритульних тварин та сказу стоїть гостро.

Як наголосив віце-консул Посольства Канади в Україні Раян Міллер, у деяких регіонах Канади також існує подібна проблема.

-Мені невідомо про подібні проекти в Канаді, але нам приємно спостерігати за змінами, які відбуваються у вас після запровадження стаціонарних пунктів, - сказав Раян.

За словами директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Сергія Демиденка, обласна влада теж бачить позитив у запровадженні подібних пунктів на території області.

Додамо, що за словами ініціаторів проекту, стирилізаційно-карантинний пункт рухатиметься згідно складеного графіку, а також буде відвідувати місця, де є термінова потреба в ньому.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Я 04.08.2017 23:26
Это хорошая новость.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 федор принципиальный 04.08.2017 18:39
А № телефона есть у этой организации ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100