реклама

реклама

6 квітня було скликано 27 пленарне засідання другої сесії Черкаської міської ради. На нього виносилось два питання: звернення щодо скасування щомісячної абонплати за підключення до системи газопостачання та програма розвитку міського електротранспорту у м.Черкаси на 2017-2020 роки.

Screenshot_3_86470

Проте позачергові сесії Черкаської міської ради давно перестали за своєю суттю бути такими і на них депутати розглядають значно більше питань, ніж передбачено Регламентом. Так сталося і 6 квітня: на 27-му засіданні депутати прийняли не два, а 16 рішень, з питань, що були внесені до порядку денного “з голосу”.

Серез них було і рішення №2-1800, яким схвалено звернення депутатів щодо ситуації, що склалася навколо хімічного підприємства Черкаської області ПАТ «АЗОТ». Здавалося б, підтримка звернення, що стосується бюджетоутворюючого виробництва, справа потрібна. Його підтримали всі: жоден депутат не утримався, чи не проголосував проти. Але саме це голосування і стало приводом для розслідування Національного агенства з питань запобігання корупції дотримання вимог антикорупційного законодавства чотирма депутатами Черкаської міської ради: Сухарькова І.В., Скорика М.Г., Кузьменка Г.М., Кривошеєва І.А.  Всі вони є працівниками ПАТ "Азот", що поставило їх в умови реального конфлікту інтересів. В ситуації, коли приватний інтерес вступає в суперечність з представницькими повноваженнями, депутати мали повідомити про наявність конфлікту інтересів та взагалі не голосувати.

Взявши участь в голосуванні з цього питання Сухарьков І.В., Скорик М.Г., Кузьменко Г.М., Кривошеєв І.А. порушили ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, про що НАЗК і склала протокол. Тепер слово за Соснівським районним судом, куди протоколи було направлено для розгляду, оскільки лише суд може визнати людину винною у вчиненні правопорушення, пов'язаного з корупцією. В разі визнання винними, кожному з них загрожує штраф до 6800 грн.

Про це інформує сайт "Твій місцевий депутат".

реклама

Коментарі  

 
+7 #4 Котенко 07.08.2017 06:48
якривлшеєва спасатимо плдружка Топчій. Вони як голка з ниткою.
.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 федор принципиальный 06.08.2017 17:35
Интересно,чем этот базар закончится ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Галя 06.08.2017 17:30
Якщо оштрафують, це буде гарний прецедент.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Сидоров. 06.08.2017 17:25
Справ ясна як сонячний день. Порушили закон при голосуванні, платіть штраф. До речі. відмазка, ми не знали, не канає. Незнання закону не звільняє від відповідальност і.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100