реклама

реклама

Сьогодні в селі Баландине, що на Кам’янщині, відкрили Центр безпеки громадян. Відтепер більше 4 тисяч жителів із трьох сіл, зокрема Томашівки, Коханівки та безпосередньо місця розташування Центру, відчуватимуть себе в більшій безпеці. Адже до цього часу найближча пожежна частина знаходилась у райцентрі на відстані 25 км.

^638FA8A66DB69E9C40C7708939EFD378B3CB5980FA4593497A^pimgpsh_fullsize_distr

– Поява Центру дозволить скоротити час прибуття пожежно-рятувального підрозділу до місця події, – зауважив сільський голова Баландиного Микола Моцар, – сприятиме оперативному реагуванню на надзвичайні ситуації, а  відтак збереже життя наших громадян та їхнє майно.

Микола Михайлович розповів про те, що в Центрі працюватиме особовий склад із 6 осіб. У приміщенні: кімната для відпочинку, душова кабіна, місце для стоянки автомобіля та котельня. За два місяці тут місцеве приміщення реконструювали під пожежну команду, придбали автомобіль ЗІЛ-131 високої прохідності з об’ємом цистерни в 3 т води. У подальшому до складу Центру ввійдуть підрозділ Нацполіції, медична служба та ін. За словами сільського голови, загальна вартість побудови сягає понад 800 тис. грн.

– Важливо, що ті послуги, які має надавати Державна служба з надзвичайних ситуацій, стають максимально наближеними до громадян, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – На базі ж нововідкритого Центру в подальшому планується створити команду добровольців-вогнеборців, які разом із професійними пожежниками виїжджатимуть на виклики. Така практика вже тривалий час існує в більшості країн Європи та світу. Залучення добровольців до пожежогасіння на ряду з професіоналами – один із напрямків масштабної реформи Державної служби з надзвичайних ситуацій. Такий Центр не перший на Черкащині. При цьому в подальшому подібні відкриватимуть у кожній територіальній громаді, які вже функціонують, або ж будуть створені в межах адміністративної реформи.

Заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький, який цього дня прибув до Черкащини, висловив вдячність усім, хто долучився до створення Центру безпеки. Він також зазначив, що в подальшому шляхом спеціальних навчань підвищуватимуть кваліфікацію особового складу, зокрема їхню професійну майстерність.

У заході також взяли участь заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв, перший заступник голови обласної ради  Валентин Тарасенко, керівництво Кам’янського району, голови сіл.

Зауважимо, в сільських місцевостях, об’єднаних територіальних громадах розпочато створення нових та реформування існуючих пожежно-рятувальних підрозділів пожежної охорони, що зумовлено загальною стратегією, прийнятою Кабінетом Міністрів України, інформує прес-служба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100