реклама

реклама

Олександр Сікало став відомий всій країні три роки тому. Тоді під час інавгурації президента Петра Порошенка 20-річний вартовий почесного президентського полку від спеки раптом захитався, випустив з рук карабін і впав непритомний прямо перед Главою Держави, який проходив повз нього.

629739

На той момент солдат назвав цей інцидент добрим знаком – вісником швидкого закінчення війни на Сході. Але для нього самого все обернулося трагічно. З президентського полку Сікала звільнили, а лікарі виявили у нього серйозне захворювання нирок. "Вести" розшукали хлопця і з'ясували, як склалася доля екс-караульного, пише ВІККА.

Після того як Сікалові стало погано на спеці під час інавгурації Порошенка, його обстежили у військовому госпіталі. Там лікарі виявили у хлопця захворювання нирок і проблеми з серцем, але лікувати не стали. Виписали і звільнили з армії. За рік хвороба з гострої форми перейшла в хронічну. На повторне обстеження вже в Черкаській обласній лікарні родині екс-караульного президентського полку довелося позичати гроші у знайомих і сусідів. На цьому лікування для солдата закінчилося.

Після звільнення з армії хлопець знову повернувся до Києва, влаштувався на роботу в друкарню, де і познайомився зі своєю цивільною дружиною Валентиною Левченко. Але оскільки всі зароблені гроші йшли на оплату житла, він вирішив повернутися в рідну Шендерівку і покликав з собою Валентину.

Щоправда, життя молодої сім'ї в селі виявилося досить складним.

"Я з Броварів заради Саші поїхала, тут в селі для мене роботи немає. Батько відпустив мене і сказав: "Ну якщо любиш – їдь, хлопець він хороший". Поки що допомагаю Сашиній мамі по господарству, на городі – їй непросто одній, та й серце турбує. Вона журиться, що син ішов на службу абсолютно здоровим, а тепер у нього все життя шкереберть, грошей вилікувати його у нас немає. Мені пропонували в магазині продавцем працювати в сусідньому селі, я дуже хотіла, але добиратися назад нічим, останній автобус йде о п'ятій годині вечора, а робота до десяти, довелося відмовитися", – каже Валентина Левченко.

За словами дружини солдата, непритомність і біль у нирках у нього не припиняються. Лікарі кажуть, що Олександрові потрібно лягати на повне обстеження, але грошей на це у сім'ї немає.

"Він тяжко працює із самого ранку до пізньої ночі. Йому заборонено піднімати важке, довго стояти і перебувати на сонці. Але береться за будь-яку роботу, яку в селі пропонують. Ніколи ні на що не скаржиться", – продовжує Валентина.

У своєму висновку лікарі відзначили, що захворювання стало результатом запалення легенів. Олександр його підхопив під час проходження служби. Лікарі застерігали: пустиш на самоплив, отримаєш ниркову недостатність.

Нині про інцидент трирічної давнини екс-вартовий вважає за краще не згадувати, з хлопцями по службі теж не спілкується. Про те, що це він випустив карабін перед Президентом, Валентині розповів через чотири місяці спільного життя. Правда, після історії з інавгурацією Сашко став місцевою знаменитістю.

"Його знайомі мені говорили: мовляв, ти з ним тому, що він знаменитість, а я навіть не знала, що це він випустив карабін. Він переживає, що у нього не склалося зі службою, згадував, як мріяв служити далі, як форма йому подобалася. Але зараз ми намагаємося про це вже не говорити".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #5 Дожилися 09.08.2017 11:41
Цитую Рбс:
Пусть знает это наказание что самопровозглаше нном поезиденту парашенко прислуживал

Ти спочатку граматику й пунктуацію вивчи, а потім вякай тут)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Черкас 09.08.2017 10:58
Гидко від того, як зразу падлючна вата в коментах заворушилася - як г**няні черви в кізяку :-x
Люди інколи хворіють - чи ви не чули про це, рашистики ущербні? Навіть ваш фюрер-окурок мордочку ботексом підколює, щоб хоч трохи здоровіший вигляд мать. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #3 Рбс 09.08.2017 10:41
Пусть знает это наказание что самопровозглаше нном поезиденту парашенко прислуживал
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Люсі 09.08.2017 10:31
Напишіть реквізити для для допомоги хлопцеві! Щоб міг пройти обстеження, було б чудово, якби і лікування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 стабилизец 09.08.2017 07:30
в нищей стране потешный полк падишаха, мамадарагая. угробили парнягу низачто, азиатчина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100