реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкащині нині працює комісія з комплексної перевірки стану реалізації держполітики у сфері цивільного захисту населення області. Протягом десяти діб в регіоні перевірятимуть структурні підрозділи системи цивільного захисту як обласної державної адміністрації, так і міської ради, також Управління ДСНС України у Черкаській області та підпорядковані йому підрозділи в районах.

Сьогодні комісія працює безпосередньо в обласному центрі та Черкаському районі. У цілому ж перевірятимуть організацію  реагування на надзвичайні ситуації, оповіщення, стан засобів зв’язку, медичне забезпечення, стан матеріально-технічного забезпечення системи цивільного захисту на об’єктах тощо.

Про основні завдання та безпосередньо механізм проведення перевірки детально повідомив учора під час робочої наради  в Будинку рад заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький, котрий прибув до Черкащини.

– Головною метою перевірки є надання всебічної допомоги у питаннях реалізації державної політики у сфері цивільного захисту. Це стосується усіх аспектів даного питання – від методичної допомоги до відпрацювання заходів, спрямованих на вдосконалення системи запобігання надзвичайним ситуаціям, – зазначив Руслан Білошицький.

Водночас перший заступник голови ОДА Віталій Коваль зазначив, що протягом останніх років обласна адміністрація приділяє значну увагу заходам захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Зокрема, на реконструкцію внутрішньо обласної системи оповіщення з обласного бюджету виділено 800 тис. грн, проведено технічну інвентаризацію понад двох сотень захисних споруд. Над цим продовжують працювати.

– Відповідно до обласної та місцевих програм на покращення матеріально-технічного стану оперативно рятувальних служб цивільного захисту лише  торік було виділено понад 5 400 млн грн, – зазначив Віталій Володимирович. – Для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків в області створено матеріально-технічний резерв, затверджено резервний фонд обласного бюджету в сумі 4 млн грн.

Зауважимо, в області створено 79 підрозділів місцевої пожежної охорони. Робота в цьому напрямку триває. Приміром, учора на Кам’янщинів с. Баландине відкрили Центр безпеки громадян.

По завершенню наради, співробітників Управління ДСНС в області нагородили Почесними грамотами Черкаської ОДА та Черкаської обласної ради – за зразкове виконання службового обов’язку, професійні дії, виявлені під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла на Черкащині 1 липня.

За результатами ж перевірки, будуть визначені проблемні питання у регіоні та рівень взаємодії між усіма екстреними службами області.

Про це повідомили в Черкаській ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 пешеход 08.08.2017 17:34
Який захист в школах немає жодного протигазу, особливо в Черкаському районі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100