реклама

реклама

Візитом до лікарні із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку закінчився обшук у квартирі черкащанина Костянтина Кулика. У шафі, столах та холодильнику поліцейські шукали газонокосарку, возик та колеса. У помешканні вони зчинили повний безлад, та так нічого і не знайшли. Чоловік, у минулому працюючи в поліції, підозрює, що з ним зводять особисті рахунки. У поліції ж такі звинувачення спростовують. Подробиці "поліцейського" конфлікту дізнавався кореспондент сайту vikka.ua.

Для родини Куликів все почалося з того, що 1 серпня Костянтин почув шум за межами квартири на балконі загального користування та вирішив перевірити, що там відбувається. Там його зустріли правоохоронці у цивільному, але в бронежилетах та касках і з кийками у руках. Виявилося, що вони прийшли робити обшук.

"Питаю в них про причину обшуку. Один із поліцейських, Олександр Сененко каже, що у нього побили автомобіль. Я кажу: як ти можеш приходити із власної ініціативи, використовувати своє службове становище? А він відповідає, мовляв, давай руки – зараз побачиш. Я навіть не чинив опору, а на мене вдягли кайданки. Ідучи до квартири, він мене штовхнув, і з висоти свого зросту я впав на голову, бо руки були зафіксовані ззаду. У мене потемніло в очах, згодом почало нудити. Я просив викликати "швидку", але слідчий не сприйняв мене серйозно та сказав терпіти", – пригадує Костянтин.

857114

Зустріли групу незнайомців у бронежилетах дружина і син Костянтина. Для них обшук став чималим стресом.

"Коли вибігла на крики, побачила купу народу. Я навіть спочатку не зрозуміла, що то з поліції, бо на них не було форми. Дитина перелякалася та почала плакати. Нам із сином сказали зачекати у кімнаті. Я кілька разів просила, щоб нас випустили з квартири. Вони забороняли, але зрештою дозволили вийти, попередньо обшукавши. Обшук, до речі, проводив чоловік, що заборонено. Витягнув із кишені гаманець. Кожен талончик і копієчку перебрав. Навіть дитячу кімнату перевірили", – розповідає дружина Костянтина Олена.

Ледь вдалося прорватися до квартири батькові постраждалого Анатолію Кулику. Власника квартири не хотіли впускати до помешкання.

"Вони зачитали нам ухвалу. Відповідно до неї у Білозір’ї сталася крадіжка. Викрали газонокосарку, колеса гумові, возик, сокиру та інше. Я намагався з’ясувати, до чого тут ми, але мене ніхто не слухав. Я кажу: добре, раз є документ і суддя підписав, давайте шукайте. Поліцейський відкриває шафу, кидає одяг на підлогу, ріже піджак. Вирвав із розетки телевізор, комп’ютер та колонки. Навіть холодильник обшукали", – пригадує чоловік.

672831

458644

Після такого вторгнення в оселю, каже Костянтин, удома недорахувалися 200 євро. Їх подарували подружжю на весілля. Зникла і каблучка. Родина сподівається, що, може, вона ще знайдеться, бо під час обшуку речі розкидали по всій квартирі.

Має чимало питань до правоохоронців і адвокат родини Ірина Павроз. За її словами, вся процедура проведення обшуку була фарсом, починаючи із того, що підозрюваного навіть не допитали, шукали зовсім не те, що в ухвалі і навіть протокол обшуку житла не оформили.

"Ми підготували скарги до Генеральної прокуратури, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Уповноваженого з прав людини, а також до прокуратури Черкаської області та обласного управління Нацполіції", – зазначає адвокат.

Сам оперуповноважений черкаської поліції Олександр Сененко, який проводив обшук, заперечує усі звинувачення на свою адресу.

"Те, що повідомив Костянтин Кулик не відповідає дійсності. Він то залякує свідків, то погрожує мені у SMS-повідомленнях. Його перевіряють на причетність до низки злочинів", – переконує правоохоронець.

Більше інформації він не повідомляє, посилаючись на інтереси слідства.

У поліції додають: обшук проводився на законних підставах у межах кримінального провадження. Водночас обіцяють розібратися, чи було перевищення службових обов'язків, що призвело до травмування Костянтина Кулика.

"Інформація про отримані під час обшуку травми прийнята до розгляду начальником ГУ Нацполіції в області. Буде проводитися службова перевірка", – зазначають у прес-службі обласного ГУ НП.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Щука 09.08.2017 18:37
Щось схоже на те, що повсюдно це можна назвати війною між громадянами одної держави.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 стабилизец 09.08.2017 12:47
круговорот м..тов в природе :lol: и адвокат бывшая судья.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100