реклама

реклама

За даними поста спостережень, рівень забруднення атмосферного повітря аміаком 10 серпня досяг 1,2 максимально - разової ГДК, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

На Черкащині панує антициклональний характер погоди, який зумовлює суху, спекотну та мало вітряну погоду, а також створює несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері. З огляду на це,  11 серпня провітрюваність міста Черкаси буде низькою. Шкідливі домішки (викиди підприємств та автотранспорту) будуть накопичуватись в приземному шарі атмосфери.

За прогнозом, до кінця тижня утримається суха та спекотна погода. Температурний фон очікується в межах 26-27º. Денний максимум температури повітря становитиме 29-34º, місцями по області 35º. Такі погодні умови продовжуватимуть сприяти накопиченню в приземному шарі атмосфери шкідливих домішок, особливо це відчуватиметься поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок.

Високі температури повітря в поєднанні з забрудненим повітрям негативно впливатимуть на самопочуття людей, особливо з серцево-судинними захворюваннями. Тому, рекомендуємо обмежити перебування на вулицях в спекотні (з 11 до 16) години.

Про це повідомили в Черкаському обласному Гідрометцентрі.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100