реклама

реклама

images Головним управлінням Черкаської області створено комісія з питань розгляду скарг щодо дій чи бездіяльності державних реєстраторів. Ці комісії є ефективним інструментом рейдерських захоплень, повідомила заступник начальник управління державної реєстрації головного територіального управління юстиції Нонна Корж.

– Раніше для оскарження подібних рішень треба було звертатися до суду, сплачувати судовий збір, справа могла затягуватися не один рік. Потім ще виконавча служба… наразі ж комісія за результатом розгляду скарги (термін розгляду 30 днів) приймає рішення, яке самостійно і виконує. До її повноважень належить і складання протоколів відносно недобросовісних державних реєстраторів, – зазначила Нонна Корж.

Зараз же, як визнає чиновник, період жнив, а це є періодом нахабних спроб незаконного заволодіння майна. Це також гаряча пора для комісії, тож щоб її підсилити, в області створено оперативний штаб, який засідатиме один раз на тиждень.

Також діє телефон гарячої лінії з вказаного питання 33-00-27, адреса штабу: Черкаси, бульвар Шевченка, 185, кімната 244.

Крім того, днями Головним управлінням юстиції та регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги створені мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги. Протягом 2 місяців до 14 жовтня будуть здійснюватися виїзні прийоми в кожен район області, щоб допомогти аграріям, землекористувачам, землевласникам.

16 серпня виїзд і прийом в Смілянській РДА, 17 серпня в Кам’янській, 18 серпня в Білозірські ОТГ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100