реклама
Sucurity Police

реклама

У комунальному закладі «Черкаська міська дитяча лікарня ЧМР» кадровий дефіцит. Станом на 14 серпня не забезпечено лікарями-педіатрами дільничними  34,6 % педіатричних дільниць.

Про це «Прочерку» стало відомо із відповіді на інформаційний запит Черкаської міської дитячої лікарні.

Так, із 52 педіатричних дільниць лікарі-педіатри відсутні на 18 дільницях, а саме:

- міська дитяча поліклініка №1 – із 17,5 дільниць лікарі-педіатри дільничні відсутні на 5 дільницях (вакантних – 4, декретна відпустка –1);

- міська дитяча поліклініка №2 – із 17,5 дільниць лікарі-педіатри відсутні на 8 дільницях ( вакантних – 8);

- міська дитяча поліклініка №3 – із 17 дільниць лікарі-педіатри відсутні на 5 дільницях (вакантних – 4, декретна відпустка – 1).

Як йдеться у повідомленні, ситуація, яка має місце на педіатричних дільницях погіршується і тим, що переважна кількість лікарів-педіатрів має передпенсійний та пенсійний вік із відповідним збільшенням у них кількості хронічних захворювань та частоти їх загострень, лікування яких потребує тривалого перебування на листку непрацездатності.

Кількість лікарів-педіатрів дільничних  пенсійного віку складає 18 осіб, або 51,4 %.

Натомість у лікарні інформують про функціонування консультативно-діагностичного відділення.

«На фоні реформування охорони здоров’я та розмежування первинного та вторинного рівня надання медичної допомоги, оптимізації надання доступної. кваліфікованої, спеціалізованої амбулаторної медичної допомоги дитячому населенню м. Черкаси з 02.01.2014 року створено консультативно-діагностичне відділення, яке розташоване на базі міської дитячої поліклініки №3. Концентрація лікарів-спеціалістів на площах однієї міської дитячої поліклініки дає можливість проведення профілактичних оглядів декретованих груп дитячого населення (дітей дошкільного, шкільного та підліткового віку) із одночасним забезпеченням прийому лікарями-спеціалістами дітей диспансерної групи та хворих дітей у дві зміни, протягом робочого дня дитячої поліклініки. Крім того, лікарями-спеціалістами забезпечується прийом дітей у суботні дні. Перебування лікарів-спеціалістів у поліклініці  протягом усього робочого дня забезпечує своєчасний огляд хворих дітей з невідкладними станами та направлення їх на стаціонарне лікування», - йдеться у повідомленні.

 

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 СЕРГЕЙ 15.08.2017 18:16
Нельзя Он инвалид и еще не все деньги освоил на электронную запись на прием к врачам Пусть работает на свое благо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Алекс 15.08.2017 13:15
А чи бачить пан Сданик вихід з ситуації??? Якщо від нього нічого не залежить,навіщо він потрібен? Може розпустити його управління, а вивільнені кошти направити на дитячих лікарів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100