реклама

реклама

Моніторинг затребуваності суспільної літератури в бібліотеках області здійснять протягом найближчих тижнів краєзнавці та історики. За його результатами, члени експертної ради ОДА з питань розвитку книговидавничої справи проаналізують потребу в книгах, котрі в подальшому стануть пріоритетними для друку за кошти обласного бюджету. Таке рішення прийняли в ході  засідання експертної ради, що відбулось під головуванням першого заступника очільника області Віталія Коваля.

– Маємо проаналізувати, яка література серед населення має попит в бібліотечних закладах, яка тематика не розкрита в силу суб’єктивних факторів, зокрема й визначити її актуальність, – зауважив Віталій Володимирович. – І вже з урахуванням цієї інформації рекомендувати до виготовлення бюджетним коштом, аби фінансування було раціональним.

5555

Зауважимо, цьогоріч в обласному бюджеті закладено 700 тис. грн на книговидання відповідно до діючої обласної Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2017 роки. Члени експертної ради здійснюють тематичну та змістовну оцінку видавничих проектів із застосуванням конкурсного відбору, а відтак визначають доцільність включення їх до плану випуску. Натепер до переліку видавничих проектів, наданих на розгляд експертної ради, ввійшло 70 видань.

У ході засідання члени експертної ради обговорили пріоритетність тематичних напрямків видань. Також вирішили рекомендувати до друку два випуски літературно-художнього альманаху «Холодний Яр» та спрямувати на доопрацювання макет 10-го тому тематичної серії книг «Реабілітовані історією. Черкаська область».

Про це інформує сайт ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Референт 20.08.2017 21:42
Цитую Ну, і хто?:
Хто визначатиме "затребуваність" книг? Сам Коваль явно слабенький для цього ;-)

За усіх краєзнавців та істориків справиться Поліщук, дасть фахову експертну оцінку книгам будь-якої тематики без винятку (не перший раз).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Ну, і хто? 20.08.2017 13:49
Хто визначатиме "затребуваність" книг? Сам Коваль явно слабенький для цього ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 prof 20.08.2017 09:59
Смысла печатать за бюджетные деньги нет. Если книга хороша и интересна, ее ждет коммерческий успех, если неинтересна, то никто читать не будет. Исключения только научные монографии в узкой области.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100