реклама

реклама

18 серпня 2017 року Відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси презентувало зацікавленим сторонам підсумки дворічної роботи за проектом «Активізація жертв нацизму та людей старечого і похилого віку інших категорій шляхом участі в заходах соціального спрямування та здорового способу життя», який виконувався за програмою «Місце зустрічі-Діалог» в Україні Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє». Серед присутніх були: Регіональний координатор уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Леся Валяєва, заступник начальнику відділу координації надання соціальних послуг департаменту соціальної політики ЧМР Анастасія Некора, представники навчальних закладів, ветеранських та громадських організацій міста.

DSCN3763

Виконавчий директор Відділення Бугеря Тетяна Анатоліївна ознайомила присутніх з напрямками роботи рамках проекту. Волонтери Відділення відвідували на дому у формі соціальних візитів літніх людей з обмеженою мобільністю та немобільних, ознайомлювали їх з комплексом посильних фізичних вправ. Це сприяло зменшенню ізоляції та відчуття самотності у цієї категорії людей, покращенню якості їх життя і морально-психологічного стану. Вони особливо вдячні  за отриману  допомогу засобами особистої гігієни, ходунками та солодощами для чаювання під час відвідувань вдома.

У ході проекту проведено 43 зустрічі літніх людей з ровесниками і молоддю для мобільної  цільової групи. Це творчі зустрічі, вечори спогадів, виставка  робіт  декоративно-прикладного мистецтва, відвідування музеїв, перегляд фільмів, що забезпечило отримання позитивних емоцій, задоволення потреб літніх людей у спілкуванні, культурному та інтелектуальному дозвіллі.

Ще одним важливим напрямком роботи в рамках проекту було ознайомлення з правилами здорового способу життя, комплексами посильних фізичних вправ. Організовано виконання фізичних вправ для мобільних учасників проекту в приміщенні та на природі. Завдяки тренінгам, практичним заняттям всі учасники проекту отримали знання, які допоможуть у покращенні їх фізичного стану.

Тетяна Бугеря подякувала державним установам, громадським організаціям, інтернет-газеті «Прочерк» за співпрацю в рамках проекту.

На основі анкетування і опитування представників маломобільних учасників проекту, активних волонтерів зроблено висновки, що старше покоління міста потребує задоволення потреб у спілкуванні, гідному ставленні, культурному дозвіллі, реалізації творчого потенціалу та популяризації довголіття.

Присутні підсумували потреби громадян старшого покоління, дійшли висновків, що вони мають багато спільного з проблемами людей з інвалідністю. Так, доступ людей похилого віку до інформації про культурні заходи в місті міг би бути можливий шляхом відновлення практики розповсюдження безкоштовних газет та анонсування заходів на інформаційному стенді в центрі міста та інших громадських місцях.

Системні зміни потрібні для брендування в Україні довголіття та волонтерства на користь старшого покоління. Золота пора життя може бути активною і підвалини цього треба закладати вже у молодому віці.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Автомобіліст 20.08.2017 20:37
Так багато людей пенсійного віку є інвалідами, просто "групу" не оформлюють так як сенсу немає. Після встановлення "группи" у вже чинного пенсіонера грошей більше не стане.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100