реклама

реклама

Проблемою сьогодення є поширення наркоманії та зростання злочинності, пов'язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, яка набуває усе більших  масштабів і стає серйозним соціальним чинником, який негативно впливає на життя, здоров'я та благополуччя людей.

Тому правоохоронні органи спрямовують свою діяльність на виявлення та розкриття злочинів у сфері обігу незаконного обігу наркотичних засобів та притягнення винних до відповідальності.

Зокрема, в травні 2017 року працівниками Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області виявлено, що неповнолітній житель с. Вознесенське, Золотоніського району незаконно зберігає наркотичні засоби .

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В ході досудового розслідування встановлено, що неповнолітній, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, умисно, з метою особистого вживання, всупереч встановленого порядку обігу наркотичних засобів, незаконно придбав, зірвавши в липні 2016 року в лісосмузі, яка розташована в адміністративних межах с. Вознесенське, Золотоніського району, Черкаської області, близько  4-х рослин коноплі, які переніс до місця свого проживання, де шляхом висушування та відокремлення частини листя від рослин, виготовив подрібнену речовину, після чого без мети збуту зберігав її, носячи в одязі при собі в прозорому поліетиленовому пакеті, до моменту виявлення та вилучення працівниками Золотоніського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області.

Дії правопорушника кваліфіковані за ч. 1 ст. 309 КК України, а саме незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичного засобу без мети збуту.

Враховуючи вищевказане, суд, на підставі пред’явленого прокуратурою обвинувачення, засудив неповнолітнього та призначав покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн, інформує Золотоніська місцева прокуратура

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100