реклама

реклама

Мережу інноваційних шкіл розширюватимуть на Черкащині. Про це сказав її очільник на конференції працівників освіти. У ній також узяв участь державний секретар Міністерства освіти і науки України Павло Полянський.

Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Вільний доступ дітей до садочків і шкіл, зокрема й дітей із особливими потребами, новації, підвищення кваліфікації вчителів і їхнє стимулювання, а також енергозбереження. Усе це, за словами голови Черкаської ОДА, визначено серед першочергових завдань в освітній галузі області. За рейтинговими показниками Кабінету Міністрів України, вона посідає третє місце в Україні.

– Президент України, Кабмін і профільне міністерство особливу увагу акцентують на освітній галузі, – зауважив Юрій Ткаченко. – Її реформа – одна із фундаментальних змін, що не може чекати і яку треба розпочинати вже сьогодні. Зважаючи на це, ми ухвалили обласну програму «Інноваційні школи Черкащини». Вона об’єднує всіх навколо ідеї упровадження концепції «Нової української школи», що забезпечить кожній дитині доступ до якісної освіти. Натепер до реалізації цієї програми долучилися 29 шкіл. Вони, нагадаю, пройшли конкурсний відбір. Інноваційні школи вже частково оснащені сучасними засобами навчання. Цю роботу ми розпочали ще торік. Із бюджетів різних рівнів уже спрямували понад 21 млн грн. Цьогоріч долучаємо і Фонд регіонального розвитку України. І на цьому зупинятися не збираємося.

Як наголосив голова Черкаської ОДА, неможливо впровадити сучасні технології в освітній процес, якщо ними сповна не володітимуть учителі й не будуть мотивованими.

– Тут першочергове завдання обласному інституту післядипломної освіти педагогічних працівників – постійно підвищувати компетентність освітян, – сказав Юрій Ткаченко. – Аби вони стали агентами змін. Саме з цією метою на базі обласного інституту післядипломної освіти ми плануємо відкрити лабораторію SТЕМ-освіти. Водночас мотивувати вчителів теж є можливості. Нині на місцях сконцентрований потрібний ресурс завдяки фінансовій децентралізації.

Нагадаємо, раніше обласний керманич доручив місцевим керівникам взяти питання підготовки шкіл до нового навчального року під особистий контроль.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #8 Тарас 31.08.2017 18:45
Вот смотрю я на всю эту свору,ну уж очень "патриотичную"и думку гадаю,что же вы твари подколодные ,фарисеи от иуды, с Украиной сделали.?Вот говорят.что порошенко и его шакалята предали интересы Майдана,так вот я вам могу сказать,что идея у этих недочеловеков была одна-это дорваться до корыта.У этой мрази,которая представляет сейчас власть.никогда,слышите никогда не было задатков того,что отличает человека от гнидоты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 ФІНАНСИСТ 31.08.2017 14:44
СМІШНО НАВІВТЬ ЧУТИ, ЩО ЦЕЙ БАЛАСТ ТКАЧЕНКО МОЖЕ ЗАПРОПОНУВАТИ РАЗОМ ІЗ ОЛЬГОЮ ЖАЛДАК
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Небайдужий 31.08.2017 12:01
Одні реформатори освіти. А що насправді в тих школах їх абсолютно не цікавить. Для них головне напоказ нап'ялити сорочку вишиванку і руку вчасно до серця прикласти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Плохута Володя 31.08.2017 07:50
ОДНИМ СЛОВОМ ЗБІГОВИСЬКО КЛОУНІВ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Петюня 30.08.2017 18:46
А ПЕтро Шевченко як хлопчик
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Поляков 30.08.2017 16:00
А Ткаченку тільки 13
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 prof 30.08.2017 10:11
Дамы с прическами аля-Артюх угробят все образование лишь бы до 105 лет занимать сови должности. Они ведь учить не умеют, потому их выдвинули по профсоюзной линии и задвинуть назад их никак нельзя. А НУШ это программа уничтожения украинсой школы, принятая правительством барыг и активно внедряемая Гриневич под руководством Кириленко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 І сміх, і гріх 29.08.2017 23:15
На фото справжні "агенти змін": Олійник - вже було 100 років, Жалдак - скоро буде 100 років :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100