реклама

реклама

26-ту річницю Незалежності та День села відзначили у Васютинцях.

Всі хотіли покуштувати юшку та кашу з шашликами

Всі хотіли покуштувати юшку та кашу з шашликами


На десяту годину ранку, в суботу, 26 серпня до сільського Будинку культури збиралися місцеві жителі та гості. Від старого до малого йшли на свято. А розпочалося воно словами ведучої Наталії Кобзар, яка розповіла коротеньку історію заснування села та запросила до вітального слова сільського голову Наталію Терещенко. Звертаючись до односельців, Наталія Миколаївна привітала зі святом, побажала здоров’я, добробуту, затишку кожній родині та повідомила про зроблені в селі добрі справи та про те, що планується зробити ще. Та подякувала присутнім на урочистостях засновникам корпорації «Дніпро» - науковому консультанту з агровиробництва Андрію Душейко та фінансовому директору Григорію Душейко, - а також всім, хто працює в товаристві, за розуміння, фінансову, фізичну допомогу та співпрацю на благо розвитку села та його мешканців.

Каша  і юшка  буде смачною запевнили І.І.Меланченко,К.М.Крисько,О.В.Гоштанарко

Каша і юшка буде смачною запевнили І.І.Меланченко,К.М.Крисько,О.В.Гоштанарко


Ох і смачна каша,- говорять  подружжя Перетятько Володимир Петрович та Галина Сергіївна

Ох і смачна каша,- говорять подружжя Перетятько Володимир Петрович та Галина Сергіївна

- Цього року за допомогою та завдяки співфінансуванню товариства було облаштувано дитячий майданчик, встановленно відеоспостереження та освітлення на ньому, установлено вуличне освітлення на вулиці Центральній, на двох автобусних зупинках. Допомогли навчально-виховному комплексу, амбулаторії, СБК у проведенні ремонту, купівлі більярдного столу та настільного футболу. Придбали сценічні костюми для наших юних та дорослих талантів. І навіть сьогоднішнє свято та концерт теж проводиться за рахунок СТОВ «Дніпро», - зазначила Наталія Миколаївна та під оплески залу на знак подяки і гостинності вручила поважним гостям святковий коровай – символ миру і достатку. Андрій Петрович, приймаючи його, теж привітав селян зі святом, запропонувавши розділити святий хліб, як результат спільної праці, між усіма учасниками заходу.

-В цьому  короваї і ваша праця дорогі земляки,- сказав науковий консультант з агровиробництва СТОВ  Дніпро

- В цьому короваї і ваша праця дорогі земляки,- сказав науковий консультант з агровиробництва СТОВ Дніпро

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих земляків в роки Другої Світової війни та поклали квіти до Обеліска Слави.

Вшановували щирими словами і оплесками, вручали квіти, грамоти та грошові винагороди тим односельцям, хто робить все, щоб Васютинці процвітали та ставали затишним селом. Цю почесну місію виконували сільський голова Наталія Терещенко разом з фінансовим директором СТОВ «Дніпро» Григорієм Душейком.

Григорій Петрович Душейко зі своєю сімєю на святі

Григорій Петрович Душейко зі своєю сімєю на святі

Так з нагоди 40-ї річниці заснування дендропарку - головної окраси Васютинець - згадали його засновника Івана Пилиповича Сиволапа та вручили відзнаку за плідну працю на користь територіальної громади доньці - Раїсі Гирі. Відзначили також і Ольгу Радько – завідуючу дендропарком, яка протягом 27 років утримує його та вносить вагомий вклад у озеленення, вирощування рідкісних видів дерев, кущів і квітів; завідуючого будівельною бригадою товариства Віталія Сорокового за допомогу в будівництві, облаштуванні дитячого майданчика та за виконання різних будівельних робіт на території села; головного енергетика СТОВ «Дніпро» Юрія Куліша за плідну співпрац, спрямовану на розвиток територіальної громади в утриманні та оновленні вуличного освітлення. Відзначили також і капітана сільської футбольної команди Миколу Клименка за вагомий внесок у розвиток сільського спорту.

Команда спеціалістів

Команда спеціалістів


Розваги для малечі

Розваги для малечі

Цього дня вшанували і найстаршу жительку села Тетяну Іванівну Скакун (97 років) та наймолодшу мешканку Тетянку, яка народилася в родині Миколи та Людмили Вовк. Не забули і про багатодітну родину Устичів, які щедро дарували тепло, добро батьківського серця своїм шістьом дітям.

Доки внуки граються можна й самим перепочити

Доки внуки граються можна й самим перепочити

А справжньою родзинкою свята став виступ відомого на всю Україну театру пісні «Джерела» під керівництвом Андрія Попруги.

На святі села кожен знайшов собі розвагу: діти стрибали на батуті, плавали в надувній кулі у басейні, гойдалися на гойдалках. А дорослі, насолодившись концертом, разом з малечою смакували солодкою кукурудзою, рибною юшкою, кашою та шашликами, які вміло приготували Іван Меланченко, Катерина Крисько та Оксана Гоштанар.

Під час концерту театрну пісні  Джерела

Під час концерту театрну пісні Джерела

А потім усі перейшли на волейбольну площадку, де відбувалися спортивні змагання з волейболу. Змагалися три сільські команди, які умовно назвали так: команда фермерів, команда спеціалістів СТОВ «Дніпро», серед яких грав і Андрій Душейко, та команда студентів, яка за результатами і виявилася найсильнішою. Друге місце посіла команда спеціалістів, а третє команда фермерів.

Та ніхто не засмутився, адже від гри і спортсмени, і вболівальники отримали заряд позитивної енергії на весь день. А ще всі команди були відзначені грошовими винагородами.

До пізньої ночі тривала святкова дискотека, котру підготували та провели працівники сільського Будинк культури.

В черговий раз жителі села довели, що вміють не тільки працювати, а й відпочивати. І такі свята ще більше здружують та зближують їх. Позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини на свято рідного села Васютинці!

Ніна Семенова, Валентина Згура, Васютинці

реклама

Коментарі  

 
+6 #15 Зі святом села! 31.08.2017 12:50
Цитую браво:
А Андрій Петрович який молодець організував волейбольну команду (спеціалістів), молодий ,енергійний живе селом. Здоров"я Вам на многії літа та родинного щасття.


На 100% підтримую! Андрій Петрович, порядна та фахова людина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #14 браво 31.08.2017 12:11
А Андрій Петрович який молодець організував волейбольну команду (спеціалістів), молодий ,енергійний живе селом. Здоров"я Вам на многії літа та родинного щасття.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #13 Зі святом села! 31.08.2017 09:05
Як і завжди Григорій Петрович справив дуже позитивне враження, а тут ще й з дружиною та діточками святкує День села разом з односельчанами. Хороша справа зроблена на благо громади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #12 миру та добра вам 30.08.2017 17:16
Саме таким людям і присвячує Марія Зубрій свій вірш: Які ж ми гарні - УКРАЇНЦІ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Односельчанка 30.08.2017 16:09
Велике спасибі сільському голові та керівникам СТОВ "Дніпро" за чудове свято села, гарно проведений час, прекрасний концерт, за те, що наші діти задоволені не тільки святом, а і новозбудованим майданчиком, де вони із задоволенням проводять вільний час.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #10 без іронії 30.08.2017 09:08
Керівник(власни к) з родиною та разом з односельцями, що ще може бути краще. На фото чудово видно, що люди задоволені. Григорій Петрович, єдиний вірний щлях - це просто бути з людьми. Удачі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #9 Анатолій 30.08.2017 07:13
Дуже вдячний за свято села ,а особливо за пісенний ансамбль Джерела. Я гордий за своє село.
Це
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Если коротко, то 29.08.2017 21:59
сегодня как никогда нужно нормальное отношение к людям. Этим праздничным мероприятием, семья Душейка, просто расставила все точки над і. Молодцы!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 землячка 29.08.2017 21:00
Приємно було бачити на святі головних спонсорів, які разом з людьми святкували і були серед людей. Андрій Петрович навіть грав в команді волейболістів. Хочеться вірити, що так буде й надалі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Валентина 29.08.2017 16:18
Мені дуже сподобалося свя"то села. Дякую за організацію проведення захода сільського голову та родину Душейків. Класний був концерт "Джерела", смачна каша, юшка та кукурудза. Добре,що є такі люди на світі які живуть селом, а село завдяки їм живе, молодь має роботу, займається спортом, грають у
більярд, настільний футбол, волейбол.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100