реклама

реклама

29 серпня голова обласної ради Олександр Вельбівець із робочою поїздкою відвідав м. Корсунь-Шевченківський, де взяв участь у засіданні «круглого столу» з обговорення надання Корсунь-Шевченківському статусу міста обласного підпорядкування та відвідав ряд соціально-культурних і навчальних закладів, інформують в Черкаській обласній раді.

1504094991_7 Під час презентації перспектив розвитку міста у новому статусі міський голова Олександр Гайдай зазначив, що це посприяє зростанню іміджевої і туристичної привабливості Корсунь-Шевченківського, поліпшенню економічної ситуації в цілому. Головний акцент в обґрунтуванні зроблено на історичній та культурній привабливості. В той самий час мало уваги було приділено економічній складовій сучасного розвитку міста та стратегічним перспективам, що послідують за набуттям статусу міста обласного підпорядкування. Саме останнє стало предметом дискусії сторін, адже наступний розгляд питання на найближчій сесії обласної ради та затвердження Верховною Радою України вимагає більш ґрунтовного фінансово-економічного аналізу, аби переконати в доцільності схвалення відповідного рішення депутатами.

«Основний аргумент для депутатів – економічна складова розвитку міста», – наголосив голова обласної ради.

– Іміджеве підґрунтя, підняття статусу міста та необхідність підтримки розвитку місцевих товаровиробників, що наразі набирають загальноекономічної ваги на теренах району, звичайно, не останні аргументи при схваленні рішення. З іншого боку, у вашому випадку постановка питання отримання статусу міста обласного підпорядкування виглядає єдиним виходом із ситуації, що склалася. А саме – провальної інформаційної та організаційної кампанії зі створення об’єднаної територіальної громади на базі районного центру… Тому, переконаний, що лише належна підготовка ґрунтовних аналітичних матеріалів, з презентацією конкретних економічних показників, стратегічного обґрунтування розвитку міста переконає депутатів у перевагах здобуття Корсунем-Шевченківським відповідного статусу, – зауважив голова обласної ради.

Розгляд питання буде продовжено під час засідань постійних комісій, президії та пленарного засідання сесії обласної ради.

У ході перебування у місті Олександр Вельбівець також ознайомився із матеріально-технічним забезпеченням, станом підготовки до нового навчального року Корсунь-Шевченківської гімназії та комунального вищого навчального закладу «Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради».

Оглянувши навчально-виховну базу й приміщення навчальних закладів та поспілкувавшись із керівниками, Олександр Вельбівець відзначив високий рівень підготовки закладів до нового року та неординарні підходи директорів до організації навчального процесу:

«Приємно відзначити, що у вас не лише виконують план підготовки, але й творчо підходять до оформлення навчальних кабінетів і приміщень, залучення новацій у навчальний процес. Креативність та активність директорів підтверджує, що колективи налаштовані на результативність і надання високого рівня навчально-виховних послуг для дітей. І ми бачимо результати – ваші вихованці серед перших у навчанні та не відчувають своєї слабкості, є висококонкурентними на рівні із учнями і студентами інших навчальних закладів області й країни в цілому».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100