реклама

реклама

25 серпня в селі Богодухівка у рамках святкування дня села відбулась презентація книги авторів свободівців Василя та Любові Колісників. Книга є доробком з історико-краєзнавчої тематики.

Автори прагнули розширити відомості про історію рідного села, зробити книгу надбанням громади та широкого кола читачів.

Видання хронологічно охоплює період від «доісторичного періоду» історії села Богодухівка, часу заснування села і до 1917 року. Значна кількість матеріалу розповідає про періоди ХVІІІ, ХІХ та початку ХХ століть. Книга ілюстрована чорнобілими та кольоровими ілюстраціями.

Василь Колісник розповів, що саме надихнуло його та дружину на створення такої книги: «Історичне минуле села Богодухівка має своє цікаве дуже багате і насичене історико-культурне надбання. Її мешканцям – нащадкам козаків і селян є чим пишатися, як є про що й жалкувати. То ж  є надія, що читач поринувши в сторінки цієї книжки знайде цікаві розповіді про село, події, його мешканців, відкриє щось нове, згадає давнє, але призабуте, з цікавістю прочитає написане, аналізуючи, порівнюючи, зіставляючи прочитане зробить свої власні висновки» − розповів свободівець.

«Автори не претендують на довершеність, всеохопне висвітлення та остаточність висновків. Але мають сподівання, що цей доробок сприятиме не лише пізнанню а й осмисленню історичних подій, що відбувались в краї і селі, змусять замислитися над минулим своєї малої батьківщини, та стимулюватиме до нових пізнань, адже ще є багато незвіданого, що чекає на відкриття» − наголосив під час презентації голова Чорнобаївської районної «Свободи» Павло Собко.

Прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 МіхМіх 03.09.2017 15:56
Ай Петро так Петро, такий щедрий
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 МІША 02.09.2017 11:43
КНИГА ВИЙШЛА ДЯКУЮЧИ ЧОРНОБАЇВСЬКОМУ МЕЦЕНАТУ АНДРУЩЕНКО ПЕТРУ ФЕДОРОВИЧУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100