реклама
Sucurity Police

реклама

Представники проекту ЄС «Twinning» ознайомилися із системою контролю якості продукції українського виробника засобів захисту рослин та міндобрив, які випускаються у Черкасах, повідомляє «AgroReview».

802

31 серпня Черкаси відвідала делегація у складі начальника відділу агрохімікатів Державної служби з питань рослин при Міністерстві сільського господарства Литви Даріуса Башкиса, начальника відділу контролю за ЗЗР Державної служби захисту рослин  Латвії Інги Айзпури та заступника начальника відділу захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби України Володимира Калашнікова. Вони побували на виробничих потужностях Фабрики агрохімікатів (ГК UKRAVIT), детально ознайомившись із виробництвом, фасовкою, зберіганням та системою контролю засобів захисту рослин та мінеральних добрив.

«Метою проекту «Twinning» є наближення українського законодавства у сфері засобів захисту рослин до вимог європейського. І сьогодні ми прибули до Черкас, аби  познайомитися із системою забезпечення якості виробництва засобів захисту рослин, яку забезпечують великі українські виробники», – зазначив начальник відділу агрохімікатів Державної служби з питань рослин при Міністерстві сільського господарства Литви Даріус Башкис.

«Сьогодні ми якраз закінчуємо підготовку до запуску власного науково-дослідницького центру, що проводитиме аналіз та контроль якості існуючих препаратів та розробку нових, аналіз ґрунту та усіх видів культур, – констатував власник ГК UKRAVIT Віталій Ільченко. – Сьогодні черкаське виробництво забезпечує випуск майже 140 видів продукції для захисту від шкідників та хвороб всіх сільскогосподарских культур, виробляючи близько 8 тисяч тон продукції на рік. А запланований запуск у листопаді цього року науково-дослідницького центру дозволить кардинально розширити можливості у створенні нових препаратів».

Проект Twinning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин відповідно до вимог ЄС для забезпечення належного використання засобів захисту рослин та поліпшення пов’язаних інспекцій та лабораторних послуг» реалізується в Україні із 2017 року консорціумом ФРН, Литовської та Латвійської Республік. Експерти проекту планують проаналізувати законодавство України у сфері захисту рослин, виробити рекомендації щодо наближення українського законодавства у сфері ЗЗР до європейського (та розробити відповідні нормативно-правові акти), створити Національний план дій для сталого використання пестицидів та програму моніторингу пестицидів тощо.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100