реклама

реклама

В останній день літа у Черкасах провели  аукціон, на якому розіграли 50 мільйонів гривень, виділених на реконструкцію Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, пошкодженогого два роки тому вогнем. У процедурі прогнозовано перемогло ТОВ «ПМ-Арсенал» з ціновою пропозицією, меншою на 27 тисяч від очікуваної вартості. Нині товариство чекає рішення замовника. Єдиний конкурент «ПМ-Арсенал» на цих торгах, ТОВ «А.І.Д.А.», «скинув» під час аукціону лише 287 гривень, пише nikorupciji.org

dramteatr-cherk-1

Два роки тому вогонь  знищив глядацьку залу, фойє, підсобні приміщення та дах Черкаського обласного  музично-драматичного театру.  За попередніми підрахунками, ремонт мав обійтися у понад 80 млн. грн. Два роки поспіль приміщення театру було без даху – негода руйнувала те, що не встиг знищити вогонь.

На початку серпня 2017 року року Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації оголосив про проведення відкритих торгів на реконструкцію обласного драмтеатру. Очікувана вартість робіт склала 50 399 823,80 гривень.  За понад  50 мільйонів гривень, згідно з тендерною документацією,  заплановано реконструювати  глядацьку залу, каналізаційні, водо- та теплопостачальні  мережі. У театрі мають також відновити вентиляцію, установити системи протидимного захисту, автоматичного пожежогасіння та сигналізації, протипожежний водопровід, електрообладнання, системи освітлення.  У витрати  також включили «вогнегаситель порошковий ВП-5» - 28 штук та «вогнегаситель вуглекислотний ВВК-5» -  48 штук.

ochiskue

ТОВ «ПМ-Арсенал» засноване 2013 року у с. Червона Слобода Черкаського району. Того ж року, 21 серпня Головне управління капітального будівництва Черкаської ОДА  підписало з ним як із переможцем відкритих торгів  договір на закупівлю робіт із реконструкції музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка на 15,95 млн грн. У лютому 2014 року замовник в односторонньому порядку прийняв рішення про відміну цих торгів через те, що «неможливо усунути порушення, які виникли через порушення законодавства».

Це сталося після того, як прокуратура Черкаської області оголосила у розшук голову обласної держадміністрації Сергія Тулуба у рамках кримінального провадження, яке стосується розкрадання майже 135 млн. грн. бюджетних коштів під час будівництва об’єктів соціально-культурної сфери Черкащини у 2010-2013 рр.

Щоправда, у грудні 2014 року, суддя Господарського суду Черкаської області Григорій Скиба вирішив визнати недійсним рішення комітету з конкурсних торгів Департаменту капітального будівництва Черкаської обласної державної адміністрації про відміну конкурсних торгів.

У 2015 році на реконструкцію згорілого театру виділили  16  мільйонів гривень. З них освоїти вдалося лише 500 тисяч – цим також займалося «ПМ-Арсенал». Решту неосвоєних мільйонів довелося повернути до держбюджету. Щодо того, на що пішли півмільйона гривень, дізнаємося з публікації на сайті  Черкаської ОДА.

«Водночас директор ПМ «Арсенал» Владислав Мамчур повідомив: «Не зважаючи на відсутність фінансування, нашим підприємством наразі проводяться роботи. Зокрема з 7 січня працівники прибирають сніг з території приміщення, здійснюють демонтаж цегляної кладки, яка обгоріла  внаслідок пожежі, вивозять сміття», - йдеться у матеріалі.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, товариство має двох співзасновників – Владислава Мамчура та Володимира Тосенка. Пан Мамчур є бенефіціаром цього ТОВ. До пана Тосенка співзасновницею ПМ «Арсенал» була Алла Половко.

Статутний капітал підприємства становить 912 000,00 грн. А основним видом діяльності товариства є «вантажний автомобільний транспорт». Окрім цього, підприємство ще може займатися допоміжною діяльністю у рослинництві, виготовляти вироби з деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння. Воно має також серед інших видів діяльності – «технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів», «надання ландшафтних послуг».

vydy-diyal

Протягом минулого року, як свідчить інформація аналітичної системи YouControl , «ПМ-Арсенал» заробило майже 12 мільйонів гривень  на держтендерах. Це включно із шістьма мільйонами, призначеними на «першочергові аварійно-відбудовні роботи, пов’язані з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, що склалася внаслідок пожежі».  Основним замовником ТОВ минулоріч був Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації.

Цього року товариство отримало поки що лише п’ять мільйонів (основний замовник - Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради).

За даними аналітичної системи YouControl, на початку створення, у 2013 році, персонал товариства складався з двох осіб. У 2015 році працівників стало майже у сім разів більше.

personal

12 січня 2017 року слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження відносно одного з черкаських ФОП, який мав фінансово-господарські відносини з ТОВ «ПМ-АРСЕНАЛ», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України – ухилення від сплати податків.

Під час розслідування встановлено, що ФОП, перебуваючи в 2015 році на загальній системі оподаткування без реєстрації платником ПДВ, отримавши з бюджету міста Черкаси за виконані роботи 6179 тис. грн., ухилився від сплати 1035 тис. грн. податку.

«Вказані обставини підтверджуються дослідженням сектору боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Черкаській області», - йдеться у матеріалах справи.

Співзасновник ТОВ «ПМ-АРСЕНАЛ» Володимир Тосенко є начальником комерційного відділу черкаського підприємства ДП НВК «Фотоприлад». У своїй декларації за 2016 рік про стосунок до ТОВ «ПМ-АРСЕНАЛ» пан Тосенко не згадує. У документі йдеться також про Половно Ірину Володимирівну, яка володіє четвертиною квартири Тосенків. Прізвище схоже на Половко (першої співзасновниці «ПМ-АРСЕНАЛ» ), імовірно «н» змінилося на «к» через опечатку.

Владислав Мамчур разом із Сергієм Половком і Денисом Шпаком - співвласники ЗАТ «АТП-2361» (нині це ПРАТ). У 2012 році підприємство отримало 2,5 млн грн. за реконструкцію дошкільного навчального закладу «Веселка» у селі Леськи Черкаського району. Замовником робіт був Департамент капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації.

У лютому 2014 року стосовно дій підприємства «АТП-2361» до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесене  кримінальне провадження  за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 та ч. 5 ст. 191 КК України.

У його ході встановлено, що службові особи цього підприємства протягом  2009-2011 років, залучаючи до виконання робіт з реконструкції амбулаторії в с. Геронимівка та очисних споруд в м. Чигирин фіктивні фірми, ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі 593 тис. грн.

До того ж, службові особи АТП як переможці тендерних закупівель будівельних робіт з реконструкції приміщення амбулаторії с. Геронимівка отримали від Головного управління капітального будівництва Черкаської обласної державної адміністрації 1 млн. 45 тис. грн. Працівники ЗАТ АТП-2361 завищили вартість виконаних робіт, відобразивши в офіційних документах неправдиві відомості про залучення підрядних організацій, заволоділи мільйоном бюджетних грошей.

hqdefault

До того, як податися у бізнес, Владислав Мамчур працював начальником Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Черкаській області.

Мирослава Білецька, для "Ні корупції!"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #6 Зритель 07.09.2017 11:20
Цитую Щука:
50 мільйоів - це весь бюджет культури області. І все пішло на погорілий театр, який в незалежній нікому не потрібен. Серед моїх знайомих жодного немає, який був у театрі на виставі.


И вы этим гордитесь? Мне кажется стыдно в таком и признаваться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Театр 07.09.2017 11:19
Много слов но не упомянули куда делось еще 5млн. Братки гульнули хорошо ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Щука 05.09.2017 20:10
50 мільйоів - це весь бюджет культури області. І все пішло на погорілий театр, який в незалежній нікому не потрібен. Серед моїх знайомих жодного немає, який був у театрі на виставі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Абрек 05.09.2017 19:32
8) Злодій на злодії сидить і злодієм прикривається..... Сподіваюся, що цією братією скоро займеться НАБУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Светлана 05.09.2017 16:34
Довелося пару років тому назад стикатися з циєю особою. *************
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #1 правда 05.09.2017 15:40
А як же інакше? пацани домовилися 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100