реклама

реклама

У мантії та з іменною печаткою. У Черкаській міськраді планують виготовити атрибути для мера. Аби на публічних подіях міський керманич мав більш офіційний та символічний вигляд. У соцмережах щодо такого проекту рішення уже розпалилися дискусії.

image013

Телеканал «ВІККА» вирішив зібрати думки містян, істориків та навіть психолога щодо ймовірних мерських «клейнодів».

Нагадаємо, черкаський історик Сергій Шамара вважає, що, меті, яку поставили ініціатори запровадження клейнодів (йдеться про виховання патріотизму в молоді), ліпше служили б охайно зроблені тротуари, ошатні будинки й оригінальні зони відпочинку. Крім того, один із запропонованих клейнодів – пірнач – це символ влади козацького полковника, а не керівника міста.

Як зазначив у «Фейсбуці» доктор історичних наук Валерій Ластовський, в принципі, бажання якимось чином зробити владу сакральною, піднявши її над матеріальним світом, цілком зрозуміле. «Зрозуміло, що міський голова хоче бути одночасно і князем, і полковником, і паном-господарником. І щоб все це ще й освячувалося за відповідною сакральною церемонією... Яка мотивація цієї робочої групи – ось це хотілося б знати. Хоча, насправді, подібна мішанина з атрибутами більше перетворює інституцію міської влади на посміховисько...» – додав історик.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #2 Клейнод йому в....... 07.09.2017 15:14
До дій Толіка треба коментарі не психологів, а психіатрів :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Правда 07.09.2017 12:31
А мозги ему не пробивали на 3-Д принтере напечатать и то бы больше толку было!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100