реклама
Sucurity Police

реклама

Про це йдеться у зверненні до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, яке ухвалили на сесії Черкаської обласної ради 8 вересня.

У зверненні зазначено, що  пропозиція Мінекономрозвитку від 4 липня 2017 року, що схвалена Урядом, про передачу держлісгоспів у концесію (тимчасове використання приватними суб’єктами господарювання) є найгіршим варіантом ведення господарства в лісах. Не маючи чітких цілей та завдань, передача державних лісогосподарських підприємств матиме негативну дію на всю галузь в цілому, виникне загроза руйнування реально працюючої господарської системи та буде знищено накопичений працею поколінь лісівників позитивний досвід. Особливо, з огляду на те, що специфіка управління лісовим господарством потребує високої кваліфікації, широких знань та обов’язкового досвіду.

Депутати переконані, що суб’єкти приватної форми господарювання взагалі не будуть здійснювати інвестицій у розвиток лісогосподарського виробництва, бо вік відновлення лісу до стану «стиглості» – 80-100 років, що не залишає навіть сумнівів у справжній меті концесії – зрубати та продати деревину. Жодна країна Європи з розвинутою економікою на разі не використовує концесійну модель управління. Негативний досвід концесії у Росії, Грузії, Болгарії свідчить лише про збільшення як прямих, так і опосередкованих втрат бюджетів всіх рівнів, різкого погіршення якості ведення лісового господарства та його економічного стану.

Зазначено у зверненні й про можливі негативні наслідки концесії, такі як руйнація економічних основ лісового господарства, фактичне знищення державної лісової охорони, зменшення впливу місцевої влади та громади на екологічну складову роботи лісового господарства, зростання ризиків щодо виведення лісових земель із державної власності (через недосконале та часом суперечне законодавство у лісових та земельних відносинах).

Тому депутати Черкаської обласної ради, відстоюючи насамперед права та інтереси територіальних громад області, трудових колективів держлісгоспів, вважають неприпустимим передачу державних лісогосподарських підприємств у концесію.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 ІВАН ШИЯТИЙ 11.09.2017 13:42
НЕ ОТДАМО НІ КЛАПТИКУ ЗЕМЛІ...ВСЕ НАШИ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Щука 10.09.2017 18:08
Рішення прийнято! Можете писати хоч до папи римського. Лісників за ці звернення ліквідують як противників реформ. Капіталізм ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Дмитро 10.09.2017 11:17
Взяти тільке одне лісництво, що біля військової частини біля Сміли на 6 кілометрі, коли через касу платиш одну суму, офіційно, а ліснику на руки даєш на порядок вищу суму, щоб взяти гарний ліс...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Дмитро 10.09.2017 11:14
Потрібно викоренити корупцію у лісгоспах, то му що лище по Черкасах і Черкаському районі діє безліч нелегальних пилорам, без відповідних дозвільних документів, яким продукція постачається прямо з лісу самими ж лісівниками, без проведення відповідних тендерів і торгів. А передавати в концесію, ліс в жодному разі не можна!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Автомобіліст 10.09.2017 07:22
Хай беруть сокиру і їдуть за Урал там лісу дофіга. А робити суцільні рубки в європейській країні це злочин. Взагалі від терміну "концесіонери" віє якимось беззаконням.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100