реклама

реклама

В умовах зміцнення місцевого самоврядування зростає роль місцевих фінансів у реалізації економічної політики держави та розв’язанні соціальних проблем. Все це вимагає належного рівня фахової підготовки фахівців економічного профілю, у т.ч. головних бухгалтерів сільських, селищних рад, які повинні володіти необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками у сфері місцевих фінансів та бути обізнаними з особливостями їхнього застосування в умовах ринкової економіки.

Ці та інші питання були розглянуті на короткостроковому тематичному семінарі «Актуальні проблеми децентралізації фінансової системи, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування» для бухгалтерів сільських, селищних рад, що відбувся в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

1504873244_img_1111

В рамках семінару проведені тематичні зустрічі, під час яких обговорені проблеми децентралізації фінансів, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування; організації бухгалтерського обліку в бюджетних установах; порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів та відкриття рахунків у національній валюті в органах державного казначейства; проведення ревізій та контрольних перевірок використання бюджетних коштів; нарахування єдиного соціального внеску та подання відомостей до реєстру застрахованих осіб; соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витрат зумовлених народженням та похованням та ін.

Окрема увага на семінарі була приділена застосуванню електронної системи публічних закупівель Рrozorro, запобіганню проявам корупції та відповідальності за корупційні діяння.

Реалізацію програми семінару здійснювали керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, облради, Головного управління державної казначейської служби України у Черкаській області, Державної фінансової інспекції у Черкаській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Головного управління державної фіскальної служби у черкаській області, ПП «Агентство «Консалт».


Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100