реклама

реклама

Метеоролог з Лисянки попрямував до Антарктиди з бойовими прапорами військових підрозділів України, інформують «Вісті Черкащини».

080920172344495947495 – Керівництво Українського наукового антарктичного центру дало «добро» на те, щоб я відправився в чергову експедицію на крижаний континент з бойовими прапорами – крім прапора 12-го батальйону територіальної оборони, земляки вручили мені стяги з емблемами Черкаської окремої моторизиваної бригади і Лисянського козацького полку, – розповідає метереолог, уродженець Лисянки Олександр Полудень. – Повіз їх через півсвіту (15 з половиною тисяч кілометрів) в Антарктиду. Вся наша експедиція поставила на них підписи. До речі, один з її учасників – лікар з Харкова Костянтин Даниленко (позивний «Дейл») воював на Донбасі, дивом вижив в Іловайскому котлі.

Прапори Олександру Полудню перед його відправленням на полярну станцію «Академік Вернадський» (вона завершилася весною цього року), вручив друг дитинства з Лисянки, ветеран АТО Станіслав Цветінський, який воював у 12-му батальйоні.

Прапори черкаських мотострілків і козаків, які були на річній зимівлі, вже передані в місцеві музеї. А стяг 12 батальйону поповнив колекцію прапорів АТО в Музеї історії України у Другій світовій війні.

Олександр Щербатюк

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100