реклама

реклама

Золотоноша, яка вже п’ятий рік відстоює право називатися «столицею чорнобривців України», знов зібрала Всеукраїнський фестиваль, названий на честь цих квітів.

Хода

За словами міського голови Золотоноші Віталія Войцехівського, цим фестивалем місто хоче нагадати всій Україні, що вона «чорнобривцева, багата і велична».

Цьогоріч гостями фестивалю стали не тільки золотонісці й гості з різних міст України, а й три іноземні делегації – зі Словаччини, Іспанії та Сполучених Штатів Америки.

Журі фестивалю, як завжди представницьке, очолив Народний артист України Анатолій Гнатюк. Переможців нагороджено в цілій низці номінацій – найкраща ікебана, найсмачніший пиріг, найвишуканіша вишиванка, найкращі поетичний і прозовий твори про чорнобривці, найоригінальніша прибудинкова територія тощо).

Прикрасою фестивалю, як завжди, став Марш вишиванок.

У рамках фестивалю Чорнобривців пройшов ще один фестиваль – патріотичної пісні «Героям слава», де свій співочий талант продемонстрували передусім діти та молодь. Участь у фестивалі взяли співаки з декількох міст України, в тому числі й зі столиці. В суботу учасники фестивалю дали в золотоніському Парку Шевченка гала-концерт.

Докладніше про фестиваль Чорнобривців у Золотоноші читайте в «Прочерку» незабаром.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100