реклама

реклама

У музеї історії Корсунь-Шевченківської битви розгорнуто виставку «Будні фронтові», присвячену будням солдатів під час Другої світової війни, повідомляють в департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

6d7013048d0c128a879704427738873c_L

На виставці представлено 27 графічних та живописних робіт 16 авторів. Серед них – 16 фронтових малюнків учасників Корсунь-Шевченківської наступальної операції Бастригіна С.М., Гальперіна В.М., Кальянова А.Т., Крисіна В.М., Мкртичана Р.Ш., Октябрьського Ф.У., Родіна М.О., Розенберга А.М., Толчинського А.З. Здебільшого – це автопортрети тапортрети однополчан, виконані олівцем на папері, який був у художників під рукою: аркуші з зошита, бланки документів, навіть нотні альбоми. Замальовки Мкртичана Р.Ш. та Крисіна В.М. розповідають про життя солдатів у хвилини затишшя між боями.

Художник-баталіст студії військових художників імені М.Б. Грекова Кривоногов П.О. на етюді «Грековець на полі бою» зобразив себе на Бойковому полі, де 17 лютого 1944 року у завершальному двобої Корсунь-Шевченківської наступальної операції загинули сотні солдатів обох воюючих сторін. На цьому місці в березні 1944 року художник виконав кілька десятків малюнків.

Фронтові роботи є своєрідним правдивим літописом подій тієї жорстокої війни.

У повоєнний час багато художників також зверталися до теми фронтового життя. На виставці представлені живописні твори з цієї тематики художників Вакса Б.Й., Євстигнеєва І.В., Нестеренка М.В., Прокопенка М.А та Татьяніна А.С. Привертає увагу полотно «Спрага бійця» відомого українського художника, уродженця Корсунщини Прокопенка М.А., на якому митець із притаманними його роботам стриманістю та глибоким філософським змістом передав складні побутові умови на фронті під час Другої світової війни.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100