реклама

реклама

У Черкасах волонтери вирішили очистити від сміття місцеві пляжі. Узбережжя Дніпра буквально всіяне пляшками, битим склом і пакетами. Комунальники ледве встигають чистити офіційні пляжі, а у більш віддалених місцях – гори непотребу щодня зростають. Та ось прибрати його взялися чомусь не містяни, а іноземні гості. Навіщо їм це – довідувались кореспонденти «Подробностей».

Американка

Американка Кортні показує волонтерам фронт робіт. Напередодні в соцмережі вона запропонувала друзям і колегам зібратися й прибрати територію пляжу в мікрорайоні Дахнівка. До Черкас дівчина приїхала 5 місяців тому зі штату Каліфорнія за програмою "Корпус миру". Каже, була вражена українською природою. І водночас шокована ставленням людей до неї.

«У нас є смітники де люди можуть викидати сміття, це наша відповідальність прибирати пляж тому що ми розважаємось на пляжі і це наша відповідальність», – говорить Кортні Коумпленд - волонтер зі Сполучених Штатів.

На «дахнівському пляжі» бак теж є, але він порожній. Натомість узбережжя просто всіяне непотребом. Цей пляж хоч і великий, та офіційного статусу не має. Із сорока гектарів комунальники утримують у чистоті лише 10 силами чотирьох робітників.

«Є дуже багато місць, куди не вистачає сил та ресурсів щоб їх тримати скажімо так , в ідеальному стані», – говорить Володимир Стойко, директор черкаського комунального підприємства «Дирекція парків».

На заклик Кортні прибрати пляж відгукнулися 14 волонтерів. Озброївшись гумовими рукавичками та пакетом, Андрій ретельно прибирає закріплену за ним ділянку.

Доки волонтери працюють, пляжники засмагають і уважно стежать за тим, що відбувається. Та Андрія це не засмучує.

«Тут важливу роль грає приклад того, що ти показуєш іншим. І це річ дуже заразна», – говорить Андрій Паниченко, житель Черкас.

Та схоже, у пляжників міцний імунітет на прибирання. Жоден до акції так і не долучився. Хоч на словах безкультур'я тих, хто тут відпочиває – засудили.

За кілька годин волонтери зібрали понад двадцять мішків сміття. І це вони прибрали лише частину пляжу. На всю територію не вистачило сил. Та американка Кортні не здається і вже анонсує таку ж акцію на наступний тиждень.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100