реклама
Sucurity Police

реклама

Учора з робочим візитом Черкаси відвідав Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.  У рамках візиту він зустрівся з керівниками ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Азот». Зокрема, міністру був переданий лист щодо проведення наради з питань врегулювання заборгованості між згаданими підприємствами та ДП «Енергоринок».

Як відомо, через заборгованість основного споживача - ПАТ «Азот» за спожиту електроенергію ПАТ «Черкасиобленерго» накопичило борг перед Енергориком у сумі 885 млн грн. Хімічний гігант наразі винен товариству більше півтора мільярда гривень. Крім того, упродовж двох останніх років через це НКРЕКП своїми постановами встановила для енергетичного підприємства нульовий алгоритм розподілу коштів на рахунок товариства та додаткові щодобові відрахування до ДП «Енергоринок». Внаслідок цього мав місце дефіцит обігових коштів. Наслідком стали невиконання капремонтів та інвестпрограми, виникнення заборгованості з заробітної плати енергетикам краю. Влітку завдяки особливим умовам спрямування коштів ситуація на підприємстві стабілізувалася, була повністю виплачена заборгованість із зарплати – 219,5 млн грн.

Проте, вже у вересні Обленерго знову повертається до попереднього алгоритму розподілу коштів з щодобовими додатковими відрахуваннями до Енергоринку. Це призведе до повторення ситуації та утворення заборгованості з виплати заробітної плати, відповідно - поновлення страйків.

- Зокрема, для підприємства є важливим, аби алгоритм перерахувань коштів на вересень поточного року передбачав скасування додаткових цілодобових відрахувань до ДП «Енергоринок» й ми могли своєчасно виплачувати зароблене працівникам, - говорить голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. - Про нашу ситуацію Степан Кубів знає, як знають усі профільні відомства, проте її вирішення потребує ухвалення виваженого колегіального рішення.

Саме тому у листі до міністра Кубіва керівник звертається з проханням терміново провести нараду за участю представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Фонду держмайна, НКРЕКП, ДП «Енергоринок», Черкаської ОДА, ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Азот» щодо погодження термінів реструктуризації заборгованостей.

Прикметно, що термін, прийнятний для ПАТ «Азот», а це до 10-ти років, є занадто тривалим для розрахунків Обленерго перед Енергоринком. тому потрібен компромісний варіант.

Про це інформують на ПАТ "Черкасиобленерго"

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 ІВАН ШИЯТИЙ 13.09.2017 12:00
ПАСМОТРИММ ЧТО ОН НАЕЗДИЛ ЄТОТ КУКБИВ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100