реклама

реклама

Одну зі шполянських вулиць та провулок Агатангела Кримського перейменували на честь загиблого в зоні АТО земляка із с. Скотареве Івана Носача. Так вирішила топонімічна комісія за круглим столом у міській раді. Потому дане рішення підтримали й міські депутати на V сесії міської ради об’єднаної територіальної громади VIII скликання.

1505300730_nos Про це повідомляє онлайн-газета «Новини Черкас».

Як зазначив голова топонімічної комісії Сергій Заєць, соціальна напруга серед мешканців тривала не один місяць. Тамтешні жителі категорично не підтримали назву Агатангела Кримського, яку присвоїла шполянській вулиці обласна топонімічна комісія виконуючи закон про декомунізацію (місцеві жителі скаржилися, що їм важко вимовляти ім’я «Агатангел», – ред.)

– Щоб ретельно вивчити дане питання і об’єктивно вирішити ситуацію Шполянською міською радою було неодноразово проведені громадські слухання та створено топонімічну комісію, – повідомив Сергій Заєць.

В кінцевому результаті на останньому засіданні топонімічна комісія прийняла компромісне рішення – перейменувати вулицю та провулок Агатангела Кримського на вулицю та провулок Івана Носача, бійця зі Шполянщини, який загинув за Україну в зоні АТО. А найближчим часом міську бібліотеку назвати ім’ям відомого українського письменника і діяча Агатангела Кримського

На минулому тижні мешканці колишньої вулиці та провулка А. Кримського зібрались аби сказати своє слово і урочисто прийняти нову назву Івана Носача.

– Ми горді тим, що житимемо на вулиці, яка названа на честь загиблого в зоні АТО земляка, ризикуючи своїм життям, він до останнього зберігав мир і спокій рідного краю, рідної Шполянщини. Ми будемо розповідати про це своїм дітям і правнукам, – кажуть люди.

В зібранні взяли участь й представники міської влади, а саме, секретар міської ради і депутат по відповідному виборчому округу Тетяна Каландирець, консультант з питань волонтерського руху у м. Шпола Сергій Кепша, а також староста села Скотареве Андрій Запісецький.

На вуличні збори жителі запросили дружину Катерину та дітей загиблого Івана Носача. Як повідомили мешканці, вони хотіли особисто вклонитися родині українського героя, висловити співчуття і подякувати за ратний подвиг сина, чоловіка і батька.

реклама

Коментарі  

 
+13 #2 Реаліст 14.09.2017 11:58
Добре, що хоч назвали на честь Героя АТО. Але дуже дивна (щоб не сказати - ідіотська) аргументація - "не могли вимовить назву Агантангела Кримського".
А якщо я не можу вимовити прізвище цієї депутатки - КАЛАНДИРЕЦЬ або прізвище "консультанта з питань волонтерського руху" (не знав, що є така дурна посада) - КЕПШІ. Може, я категорично проти, щоб діти чули прізвище старости Скотаревого - ЗАПІСЕЦЬКОГО?
Що за маразм взагалі розвели з оцим: "Нє магу вигаваріть!"?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 прохожий 14.09.2017 11:38
Напевно назву вулиці протягнув міський голова, який родом із Скотаревого?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100