реклама

реклама

З метою обговорення питань щодо забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, в приміщенні обласної державної адміністрації відбулося засідання відповідної міжвідомчої робочої групи.

фото

Засідання проходило під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Віталія Коваля за участю представників структурних підрозділів ОДА, профспілок, служби зайнятості, Головного управління Пенсійного фонду, обласного об’єднання організації роботодавців та обласного союзу промисловців та підприємців, управління державної фіскальної служби, Держпраці та Північного офісу Держаудитслужби в області. На захід також були запрошені голови міжвідомчих робочих груп міста Черкаси, Звенигородського, Кам´янського та Корсунь-Шевченківського районів. Від Черкаського обласного центру зайнятості участь у засіданні робочої групи взяв директор Григорій Дендемарченко.

За словами Віталія Коваля «Статистика свідчить, що зайнятого населення на Черкащині дедалі більшає, а отже збільшуються відрахування до Пенсійного фонду та інших соціальних фондів. Відповідно до статистичних даних середня заробітна плата по області за липень поточного року становила 6 447 грн., це на 1 392 грн. більше ніж у січні цього ж року».

Увагу присутніх на засіданні було акцентовано також на проведенні в області інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці, дотримання норм мінімальної заробітної плати та легалізації зайнятості населення.

Задля здійснення перевірки суб’єктів підприємницької діяльності щодо наявності трудових угод з найманими працівниками майже в усіх містах та районах області діють відповідні робочі групи. В переважній більшості такі групи очолюють заступники голів районних державних адміністрацій та міських голів. До їх складу входять представники управлінь райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громадах, Пенсійного фонду, фіскальних органів та центрів зайнятості.

Питання про стан запровадження розмірів мінімальної заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях області прокоментовано головами міжвідомчих робочих груп міста Черкаси, Звенигородського, Кам´янського та Корсунь-Шевченківського районів.

В результаті активного обговорення вищезазначених питань учасники засідання висловили своє бачення та окреслили план подальших дій щодо вирішення даної проблематики.

Довідково:

Директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко про співпрацю обласної служби зайнятості з місцевими роботодавцями з питань реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці:

«Протягом січня-серпня 2017 року спостерігається зменшення навантаження на зареєстрованому ринку праці. З початку року послугами обласної служби зайнятості скористалися 42,4 тис. безробітних, що на 12,1 % менше, ніж у січні-серпні 2016 року.

Налагодження тісної співпраці з роботодавцями сприяло зростанню кількості роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості області щодо задоволення кадрових потреб. З початку року 5,7 тис. роботодавців  заявили про потребу в працівниках. Всього впродовж 8-ми місяців поточного року надійшло 27,2 тис вакансій, що на 8,6 % більше, ніж за відповідний період минулого року. В звітному періоді укомплектовано 24,9 тис. вакансій, рівень укомплектування становив 90,7 %, по Україні 74,5 %.

Підвищення мінімального розміру заробітної плати до 3 200 грн. з 1 січня 2017 року,  позначилося на якісних характеристиках вакансій. Зокрема, суттєво збільшився середній розмір заробітної плати за вакансіями, які були заявлені до укомплектування. Так, якщо минулого року він становив 1,9 тис. грн., то за вакансіями, заявленими з початку цього року, середній розмір зарплати становить  майже 3,6 тис. грн.

Застосування нових підходів в організації роботи з клієнтами (використання відіорезюме, відеовакансій, презентацій роботодавців, співбесід за допомогою скайп-зв’язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його), сприяє збільшенню чисельності осіб працевлаштованих до набуття статусу безробітного та скороченню тривалості зареєстрованого безробіття.

У січні-серпні поточного року 9,7 тис. осіб працевлаштовані в перші дні звернення до центрів зайнятості (в 1,4 рази більше, ніж за 8 місяців минулого року), а тривалість зареєстрованого безробіття скоротилась на 9 днів.

Також службою зайнятості проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота, як серед роботодавців, так і серед населення, щодо необхідності та переваг легальної зайнятості. З початку року проведено 624 семінари, в яких взяли участь понад 8,5 тис. роботодавців Черкащини, на яких розглядуються питання змін у законодавстві про зайнятість тощо. На ці семінари запрошуються представники управління держпраці. Під час таких зустрічей обговорюються питання легального працевлаштування, виплати зарплати, відповідальності роботодавців у разі порушення трудового законодавства. Протягом січня-серпня проведено 263 семінари за участю представників держпраці, в яких взяли участь майже 4 тис. роботодавців.

З метою підбору необхідних працівників протягом січня-серпня 2017 року до Черкаського міського центру зайнятості від місцевих роботодавців надійшло  5 089 вакансій. За сприяння центру зайнятості 3,6 тис. осіб забезпечено роботою, що становить 99,9 % до відповідного періоду минулого року, в тому числі працевлаштовано 1,9 тис. безробітних. Фахівцями центру проведено 25 семінарів для 373 роботодавців.

З метою підбору необхідних працівників протягом січня-серпня 2017 року до Звенигородського районного центру зайнятості від місцевих роботодавців надійшла 1 071 вакансія. За сприяння центру зайнятості 1,1 тис. осіб забезпечено роботою, що становить 104,3 % до відповідного періоду минулого року, в тому числі працевлаштовано 605 безробітних. Фахівцями центру проведено 48 семінарів для 605 роботодавців.

З метою підбору необхідних працівників протягом січня-серпня 2017 року до Кам´янського районного центру зайнятості від місцевих роботодавців надійшло 625 вакансій. За сприяння центру зайнятості 643 особи забезпечено роботою, що становить 100,9 % до відповідного періоду минулого року, в тому числі працевлаштовано 499 безробітних. Фахівцями центру проведено 21 семінар для 233 роботодавців.

З метою підбору необхідних працівників протягом січня-серпня 2017 року до Корсунь-Шевченківського районного центру зайнятості від місцевих роботодавців надійшло 1 048 вакансій. За сприяння центру зайнятості 902 особи забезпечено роботою, що становить 133,2 % до відповідного періоду минулого року, в тому числі працевлаштовано 516 безробітних. Фахівцями центру проведено 31 семінар для 350 роботодавців.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Артилерист 14.09.2017 22:02
Но в остальном, прекрасная маркиза,
Всё хорошо, всё хорошо.=
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100