реклама
Sucurity Police

реклама

З 17 по 27 вересня до Умані відбуватиметься традиційне масове паломництво брацлавських хасидів. Кожного року в цей період Управління ДСНС області проводить комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки громадян та захисту місць релігійного поклоніння хасидів в місті Умань, повідомляють в управлінні ДСНС України в Черкаській області.

IMG_1512

На час проведення релігійних відправлень в Умані спеціально розгортається зведений загін Управління, до складу якого входять 94 фахівці ДСНС та 20 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Одним із важливих заходів його підготовки до дій за призначенням під час Рош-га-Шана є проведення спеціальних тактико-спеціальних навчань.

Саме такі навчання і були проведені в Умані 13 вересня.

Під час тренування, рятувальними підрозділами на території меморіального комплексу були відпрацьовані спеціальні завдання. Зокрема рятувальники зведеного загону за допомогою мотопомп здійснили забір та перекачку води зі штучного водоймища, вивчили архітектурні особливості одного з найбільш важливих об’єктів – синагоги. Одним із найбільш складних завдань, стало проведення розвідки, пошук та евакуація потерпілих безпосередньо із культової споруди.

В ході навчань рятувальники також перевірили протипожежний стан об’єктів, внутрішнє та зовнішнє водопостачання, наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, а також відповідність шляхів евакуації правилам безпеки.

Важливим етапом підготовки особового складу зведеного загону стала його психологічна підготовка. Для більшої психологічної стійкості та толерантності по відношенню до прочан-хасидів, фахівці психологічної служби управління, провели із рятувальниками спеціальні заняття та груповий тренінг.

По завершенню навчань їх керівник, начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації Олександр Горобець зазначив, що рятувальникам, попри те, що вони впоралися із усіма поставленими завданнями, ще є над чим працювати.

– Сьогодні ми в черговий раз пригадали та відпрацювали наші дії на території меморіального комплексу, де у випадку виникнення надзвичайних подій нам доведеться працювати. Ці тренування дуже важливі, і я сподіваюсь, що після їх проведення кожен учасник відчує себе більш впевнено у власних силах та у випадку необхідності зможе діяти оперативно та професійно, – підкреслив Олександр Іванович.

Нагадаємо, Новий рік за іудейським календарем хасиди усього світу зустрічатимуть в ніч проти 21 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош-га-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги. За попередніми оцінками, цього року до районного центру Черкаської області очікується прибуття близько 40 тисяч прочан хасидів.

IMG_1488

IMG_1523

IMG_1529

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 Резидент 15.09.2017 14:39
Цитую Джек Воробей:
за українців так би турбувалися як за цими евреями...

А они заслужили ? :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Джек Воробей 15.09.2017 08:20
за українців так би турбувалися як за цими евреями...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100