реклама

реклама

Замість будинку культури – тридцятирічна недобудова. У місті Каневі на Черкащині навчальний рік розпочався, а школярам нема де творчо розвиватися, інформує «5 канал».

500xNx118130.jpg.pagespeed.ic.qFzlB-c9b8

Діти змушені їздити на позашкільні гуртки у різні частини міста. Через що відмовляються від мистецького розвитку. Єдиний шанс на повноцінне навчання – завершити зведення головного довгобуду міста – будинку культури.

Одинадцятикласниця Аліна Задорожна репетирує на перерві. Грає у шкільній актовій залі. Каже, хоч музику і любить, утім не впевнена, що цьогоріч піде до музичної школи, бо далеко від дому і взимку там холодно.

Разом із Аліною у цій школі навчаються 700 учнів, майже 600 із них відвідують позашкільні секції. Проте, їздити на гуртки з танців, співів та мистецтва не завжди зручно та близько.

«Гуртки, заклади позашкільлля розкидані по місту. Гарно якби це було централізовано, були нормальні приміщення, а не оті які є», - говорить директор школи Ірина Верба.

У недобудованій концертній залі вперше лунає спів. Семикласниця Меремік Авеян уявляє це приміщення з червоними доріжками і сотнями глядачів.

«Мені буде зручніше сюди ходить, приємно буде сюди ходить, бо це таке велике, красиве, але не добудоване», – говорить школярка Меремік Авеян.

Довгобуд у центрі Канева стоїть уже не один десяток років. Історія спорудження закладу розпочалася ще у 1984 . Утім, довести справу до кінця так і не вдалося.

У цій величезній чотириповерхівці мали б розміститися спортивні, музичні та мистецькі гуртки, танцювальні зали та вокальні студії. А ще - найбільша сцена міста.

Та не судилося. У такому стані будинок культури з 2013 року – часу останніх будівельних робіт. За 30 років кілька разів виділялися кошти від міста, області та держави, проте їх завжди не вистачало.

«Неготовий із-за відсутності коштів, треба кошти, щоб закінчить і пустити сюди дітлашню. Вклали 61 млн, проте це не переведено на сучасні ціни», – відзначає директор підприємства-генерального підрядника будівництва Олександр Куценко.

«З кожним роком гроші легшають - якщо треба було 60-70 млн у 2013 році, то сьогодні проектанти сказали, що це в об'ємі порядка 190 млн. А де ж брати гроші зараз? Ми цього не знаємо», - говорить радник міського голови Канева Микола Москалець.

А тим часом діти зі сподіваннями дивляться на довгобуд і мріють про сучасний мистецький центр.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100