реклама

реклама

Державне агентство лісових ресурсів України відмічає масштабне погіршення санітарного стану лісів, спричинене масовим їх всиханням.

Зокрема, враховуючи масштаби пошкодження лісів, з метою недопущення безповоротної втрати цінних лісових ресурсів та запобігання виникненню неконтрольованих масштабних патологічних процесів, начальникам Київського обласного та по м. Києву, Волинського, Житомирського, Львівського, Рівненського, Хмельницького, Черкаського, Чернігівського облуправлінь спільно з державними спеціалізованими лісозахисними підприємствами доручено до 25 вересня провести інвентаризацію осередків шкідників у соснових насадженнях з метою виявлення пошкоджених ділянок лісу (площа і запас за категоріями стану) та розрахунки витрат на розробку пошкоджених насаджень і відтворення на зрубах більш стійких і високопродуктивних деревостанів. Про це йдеться у наказі відомства, який запроваджує необхідні заходи для боротьби з цією проблемою.

В останні роки у зв’язку із значними кліматичними змінами, склалися сприятливі умови для масового розвитку та розмноження небезпечних шкідників лісу, зокрема групи комах-ксилофагів. Зазначені шкідники (переважно верхівковий і шестизубий короїди, малий та великий соснові лубоїди) заселяють дерева сосни звичайної і сприяють поширенню в їх провідних тканинах грибів родини офіостомових, що призводить до швидкої загибелі соснових насаджень на значних площах.

Згідно з оперативними даними обліку осередків станом на 01.10.2017 необхідно подати територіальним органам Державної служби України з надзвичайних ситуації відповідні матеріали про оголошення (за наявності підстав) надзвичайної ситуації щодо пошкоджень лісів шкідниками та завданих збитків.

Також доручено направити Міністерству екології та природних ресурсів України та обласним державним адміністраціям матеріали інвентаризації осередків шкідників у соснових насадженнях у межах природно-заповідного фонду для прийняття відповідних рішень щодо проведення в них невідкладних заходів з оздоровлення лісів.

Окрім того, необхідно провести широку роз’яснювальну роботу щодо надзвичайної ситуації, викликаної масовим всиханням лісових насаджень сосни із місцевими органами влади та засобами масової інформації.

Про це повідомили в управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 василь 19.09.2017 15:12
Лубоеды, короеды... а может дармоеды - ворюги под видом санрубок хотят заработать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Боря 19.09.2017 09:21
Що знову санітарні вирубки?! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100