реклама

реклама

Завершити будівництво мосту в Запоріжжі доручили "Уманьавтодору"

Завершити будівництво мосту в Запоріжжі доручили "Уманьавтодору"

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області 22 грудня уклала угоду з ВАТ «Уманьавтодор» на будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро в м.Запоріжжя вартістю 3 224,32 млн грн. Ці кошти потрібно освоїти в 2011-2012 роках. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», інформує сайт «Наші гроші».

 Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки Державна служба автодоріг отримала об’єкт незавершеного будівництва на свій баланс лише 27 жовтня, що унеможливлює проведення відкритих торгів до кінця бюджетного року.

Разом з тим, в обґрунтуванні немає жодних пояснень вибору «Уманьавтодору» у якості генпідрядника. Черкаська фірма змінила попереднього підрядника – ПАТ «Мостобуд» вінничанина Володимира Продівуса, яке виконувало ці функції з 2004 року.

Перший кошторис будівництва передбачав вартість робіт у розмірі 1,9 млрд грн., пізніше вартість було підвищено до 5 млрд грн. Закінчення робіт передбачається в 2014 році.

До літа 2011 року будівництво мостопереходу контролювалось місцевою владою, однак після серпневого візиту до Запоріжжя прем’єр-міністра Миколи Азарова будівництво перейшло з комунальної власності до державної.

За даними SMIDA, 75% акцій ВАТ «Уманьавтодор» належать Бахтіяру Сапаєву, який в 2010 році очолював державну компанії «Автомобільні дороги України», а ще раніше керував Службою автодоріг в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100