реклама

реклама

Відомий черкаський альпініст та керівник Черкаської обласної Федерації альпінізму та скелелазіння В’ячеслав Полежайко зафіксував «для історії» фінальний момент сходження на шикарну за своєю красою вершину Кавказу – Казбек. Висота вершини, яка знаходиться у Північній Осетії, – 5033 метри. Про подробиці нового сходження В’ячеслав обіцяє живописати вже після повернення в Черкаси, інформує «Нова Доба».

1505811468_k

Невипадково черкаські альпіністи не піарили свої наміри зійти на Казбек. Як і не ділилися планами щодо сходження на інші відомі та ласі для спортсменів-горосходців піки, які припали на цей сезон. Адже на це існують у альпіністському середовищі певні забобони. Але коли омріяне реалізовується є незмінне бажання поділитись своєю черговою, як колись писав Юрій Візбор, «перемогою над собою».

Цікавою є історія назви цієї гори. На початку XIX століття при проходжені поселення у підніжжя гори володів князь Казбек. Власне його ім’я отримав аул Казбеги. Проте на грузинській мові гора має назву Мкинварі (гора з льодовою вершиною). Наразі вона є не чим іншим, як древнім вулканом, що згас. Є думка, що саме його виверження стало причиною загибелі частини неандертальців.

Між іншим, керівник черкаської альпіністської спільноти насолодившись неймовірними гірськими красотами поспішає додому. Бо тут на нього чекають не лише друзі-однодумці, але й дружина з новонародженою донечкою. Маленьке диво з’явилось на світ, поки татко перебував високо у горах.

1505811510_kazbek__1__500x353

Тетяна Євгеньєва

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100