реклама

реклама

Протягом кількох днів на Черкащині проходили тренування загону тероборони – цивільних добровольців з населених пунктів Черкаського району та міста Черкаси навчали військових навичок, щоб могли їх використати у разі нападу агресора.

e24512631df602ac0b31ecf345e0d5e9_XL

Про це повідомляють «Сільські обрії».

На плацу Черкаського ОМВК зібралися чоловіки різного віку та фаху. Підприємці, юристи, фермери, держслужбовці – вони без коливань готові стати на захист рідної землі. Всього на вірність народу України присягнули до сотні осіб.

– Ми прийшли сюди за покликом серця, – розповідає доброволець Роман. – Тут присутні саме ті люди, яким не байдуже майбутнє нашого народу, а власні переконання не дозволяють залишатися осторонь національних проблем. І неважливо, хто ми у цивільному житті, адже тут всі рівні, ми всі – патріоти та захисники.

Добровольці поповнили лави Загону територіальної оборони міста Черкас та Черкаського району. Його головне завдання – захист рідного краю. Загалом чисельність загону сягає понад три сотні осіб.

– У найскладніший для держави час, ви обрали хоробрість і честь, – звернувся до новобранців військовий комісар Черкаського ОМВК Євген Корж. – Понад три роки тому ворог розпочав агресію проти нашої країни і лише героїзм українців зупинив його. Складні часи зробили нас сильнішими, об’єднаними у спільній боротьбі. Українське військо, волонтерський рух, весь український народ й сьогодні продовжують стримувати агресора. Впевнений, що ви гідно наслідуватимете справу наших славетних співвітчизників.

Привітати захисників прийшли рідні та друзі. Після складання присяги новобранці пройшли дводенний військовий вишкіл.

Артем Яковлєв

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 Бонифаций 20.09.2017 16:33
Все красиво, патріотично... проте, вибачте, тут щось не в'яжиться. Загін тероборони - це хлопці обмежено придатні до військової служби, тобто можуть призиватись тільки в разі війни. В нашій державі ввели військовий стан? Ознайомити їх з прийомами та правилами стрільби необхідно, але на якій підставі не військовозобов'язані (на даний момент) люди приймали присягу? "Цивільним добровольцям" напевне не довго залишилось бути цивільними і кмітливий військовий комісар цього разу виконає план
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Черкащанин 19.09.2017 15:55
Це добре. А ще значно більше тих, хто готовий взяти зброю у випадку, якщо 'удак пукін ризикне на повномасштабне вторгнення
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100