реклама

реклама

Прийти в суботу 23 вересня в колишній «Будинок політосвіти», щоб висловити свої думки про стратегію розвитку Черкас, містян запрошують у міській раді.

Лубкiн

Саме на суботу заплановане проведення так званої стратегічної сесії (форуму), якою розпочнеться серія соціологічних досліджень щодо бачення черкащанами майбутнього свого міста. Початок реєстрації – о 10.00, сам захід розпочнеться об 11.00 і триватиме близько 4 годин. Для участі у заході активних містян просять зареєструватися ТУТ або за телефонами: 33-49-87, 33-19-80 з 9.00 до 18.00.

Відтак комітет стратегічного планування при міському голові із залученням експертів у цій сфері проведе серію фокус-груп, соціологічних опитувань, зустрічей на підприємствах, у закладах освіти тощо, на підставі чого розробить Стратегію розвитку Черкас до 2030 року.

Про це йшлося під час сьогоднішньої прес-конференції членів комітету стратегічного планування та депутатів міськради за участю заступника міського голова Романа Буданцева.

– Стратегія – це документ, завдяки якому розвивається будь-яке сучасне місто, – зазначив пан Буданцев. – Він повинен поєднати мрії черкасців та ідеї спеціалістів.

За словами представника групи експертів зі стратегічного планування, піар-менеджера ВГО «Громадянська платформа Нова Країна» Дмитра Лубкіна, Черкаси – одне з кількох міст України, яке досі не має своєї стратегії розвитку. З іншого боку, це – плюс, оскільки нині вже є досвід інших міст, напрацювання та методики.

Як зазначили учасники прес-конференції – депутати міськради Костянтин Чернецький, Олена Шевченко, Валерій Міняйло, Микола Фомич, екс-депутат Андрій Більда і директор департаменту економіки та розвитку міськради Ірина Удод, – без стратегії розвитку міські програми приймаються хаотично і різнонаправлено.

Навпаки, там, де стратегії розроблено, кошти міського бюджету зосереджено на певних напрямках. Так, у Львові, який визначив два пріоритети розвитку – ІТ і туризм – саме на ці галузі виділяється 80% бюджету.

А Кам’янець-Подільський, який вибрав один основний пріоритет – туристичний – стелить вулиці не асфальтом, а бруківкою, і заклади громадського харчування оформляє в стилі ретро. Це вже дає свої результати – за минулий рік місто відвідав 1 млн іноземних туристів.

Якщо черкащани визначаться із певними пріоритетами, котрі буде записано у Стратегію розвитку, це дозволить громадськості ефективніше контролювати міську владу і депутатський корпус – виконання Стратегії буде важливим критерієм їхньої роботи, зазначили учасники прес-конференції.

Пресконф

реклама

Коментарі  

 
+2 #9 Дозволяю 20.09.2017 09:54
Цитую марина:
Нужно делать Черкассы КУРОРТНЫМ городом!!!!!

ДЄЛАЙ, комєнтунша!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 марина 19.09.2017 19:16
Нужно делать Черкассы КУРОРТНЫМ городом!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 Логопед 19.09.2017 17:58
:cry: :cry: :cry:
Він, що!! Це сказав українськоою мовою? Чи це вже в перекладі???

– Стратегія – це документ, завдяки якому розвивається будь-яке сучасне місто, – зазначив пан Буданцев. – Він повинен поєднати мрії черкасців та ідеї спеціалістів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #6 Светлана 19.09.2017 17:52
МАФи, всюди МАФи, а з ними і робочі місця! Тільки такими бачать Черкаси, такі, як бондаренко з компашкою. Для того, щоб розробити стратегію розвитку міста, в міськвиконком повинні прийти освічені люди. А поки туди будуть пролазити такі, як бондаренко, шевченко, гура та ін., ми будемо мати такі Черкаси, які бачимо насьогоді.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Такі справи 19.09.2017 17:14
Стратегія міського розвитку - це не вибір між бруківкою і асфальтом. Мають бути визначені позиції, по яким буде розроблятися стратегія (промисловість, торгівля, ЖКХ, транспорт, туризм, екологія, медицина тощо). Але головне, за які кошти? Від яких надходжень будуть фінансуватися заходи на довготривалу перспективу? Які зміни плануються щодо кількісного складу населення міста та його демографічних груп? Інакше ця стратегія перетвориться на химерні паперові Нью-Васюки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 стабилизец 19.09.2017 16:59
а чего там гадать, везде будут бинусовы. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Дніпро без собачих хаток 19.09.2017 16:48
100-метрова берегова лінія Дніпра - суцільна та доглянута паркова зона на балансі одного з КП ЧМР. Ми робимо краще для себе і для майбутніх поколінь - саме те, що об'єднює.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Черкащанин 19.09.2017 16:48
Ромка Буданцев планує, яким Черкасам бути через 13 років?!! ******, який не знає, скільки буде "два помножить на два"?! :-x
Ідіоти, ніколи не порівнюйте х** з пальцем, а Кам’янець-Подільський з Черкасами, коли мова йде про туристичну галузь - бо "пріоритет стелить вулиці не асфальтом, а бруківкою, і заклади громадського харчування оформлять у стилі ретро" - доречний лише там, де старовинна архітектура міста збережена!!!!!! !!!!!!!!
Буданцев, ****, як тобі ще це пояснить?! Чи вам аби тільки тему бруківки і відкатів від неї проштовхнуть?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Угу 19.09.2017 16:42
Скількиж грошей міська рада викинула на таке супер міроприємтсов наслідком якого буде аж нічого?

Влике, гарне НІЧОГО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100