реклама

реклама

Український агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) виграв суд у телеканалу з ФРН, який звинуватив компанію в забрудненні довкілля, інформує прес-служба МХП. Як підтвердив німецький суд, викладена в телевізійному ролику інформація мала неправдивий характер і загрожувала завдати шкоди діловій репутації міжнародного холдингу.

logo У червні 2017 року на одному з німецьких телеканалів був опублікований сюжет про діяльність підприємств МХП, а саме Вінницької птахофабрики і «Зернопродукту МХП». Подана в сюжеті інформація не відповідала дійсності, про що телеканалу повідомили представники МХП, навівши аргументовані доводи, факти і документальні підтвердження. Вимогою компанії було припинити трансляцію програми, в якій виходив згаданий сюжет, а також вилучити інформацію з сайту, опублікувавши спростування.

Після того, як телеканал відмовився виконати вимоги, представники МХП в Німеччині подали позов до Цивільного суду Гамбурга. Під час судового розгляду було встановлено, що телеканал оприлюднив неправдиву інформацію, чим порушив статті 823 (Обов'язок відшкодування завданої шкоди) і 824 (Поширення відомостей, що ставлять під загрозу кредитоспроможність) Цивільного кодексу Німеччини.

Суд зобов'язав телеканал вилучити неправдиву інформацію, припинити трансляцію сюжету в ефірі й на сайті, а також спростувати недостовірні факти щодо МХП. Рішення суду було повністю виконано телеканалом.

Український агрохолдинг у веденні бізнесу суворо дотримується принципів максимальної прозорості та відкритості, та є яскравим прикладом впровадження на всіх своїх підприємствах світових стандартів щодо захисту навколишнього середовища.

Після перемоги в суді МХП опублікував на своєму сайті офіційну позицію компанії про те, що сталося, представивши даний прецедент як кейс для інших компаній.

Офіційна позиція холдингу щодо інциденту з німецьким телеканалом – на офіційній сторінці МХП.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #3 Петрович 22.09.2017 17:24
Дайте подивитись, що німцям показали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 ніна 21.09.2017 23:03
"агрохолдинг є прикладом світових стандартів щодо захисту навколишнього середовища..." На курятниках "перемоги нової" у Будищі немає ЖОДНИХ ОЧИСНИХ СПОРУД. Весь бруд з ферм змивається у Дніпро, за 1 км від Черкаського водозабору.
Ось чому Черкаси випереджають за онкозахворюванн ями навіть індустріальні центри, такі як Кривий Ріг чи Кам"янське(Дніпродз ержинськ).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Прославилися? 21.09.2017 12:37
Це ж як треба паскудить екологію, щоб про це і німці знали! А суд - не показник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100