реклама

реклама

19 вересня 2017 року за ініціативи Драбівської районної ради на базі Михайлівської сільської ради проведено виїзний короткостроковий тематичний семінар для секретарів сільських і селищних рад району на тему: «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування».

1505892311_dsc01

Учасників семінару хлібом-сіллю гостинно зустріли сільський голова Андрій Донець і керівник місцевого сільськогосподарського товариства – депутат районної ради Анатолій Волошін, а фольклорний ансамбль «Павліщаночка» заспівав для гостей пісню про рідне село.

Пленарне засідання семінару відбулося в сільському Будинку культури. Спочатку сільський голова коротко інформував про громаду, роботу сільської ради та проблеми, які вдалося вирішити спільними зусиллями. Потім розповідь продовжив Анатолій Федорович, відзначивши вклад очолюваного ним господарства - СТОВ «Баришівська зернова компанія», в соціально-економічний розвиток сіл Михайлівка і Павлівщина.

Відкрила роботу семінару начальник навчально-методичного відділу Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Світлана Серватинська, яка представила слухачам модераторів та ознайомила із планом роботи.

Перше питання – про практику прийняття регуляторних актів органами місцевого самоврядування, використовуючи слайди, доступно розкрила Олена Шухтіна - завідувач сектору Державної регуляторної служби України в Черкаській області. Зокрема, Олена Юріївна ознайомила з орієнтовним переліком регуляторних актів для сільських, селищних рад, розповіла про основні етапи регуляторної діяльності тощо.

Далі роботу семінару продовжила завідувач сектору взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Світлана Шуляк-Гончаренко. Вона розкрила основні аспекти державної реєстрації прав на нерухоме майно, а також розповіла про спрощену систему реєстрації права власності територіальних громад на комунальне чи державне майно, про деякі аспекти підписання договорів на оренду земель, про роботу мобільної групи щодо попередження рейдерських захоплень, ознайомила з переліком документів для подання на реєстрацію права власності та роздала інформаційні брошури.

Заступник начальника загального відділу виконавчого апарату обласної ради Тетяна Синільник провела практичне зайняття щодо основних вимог до ведення службової документації та організації контролю в сільських, селищних радах: учасники семінару виконували тестові завдання, виявляли помилки, допущені у діловодстві, на практиці розглянули правильність оформлення листа, розпорядження та інших службових документів. Особливу увагу учасників семінару вона звернула на терміни розгляду звернень і запитів та ведення документації, що підлягає контролю.

Заступник голови районної ради Тетяна Богославець подякувала керівникам Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів та учасникам семінару за якісну і змістовну роботу та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Учасники семінару на завершення зробили пам’ятне фото.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100