реклама

реклама

Комітет самоорганізації населення «Богданівський» організував для діток мікрорайону та їхніх батьків пізнавальний міні-квест з нагоди Дня міста Черкаси. Учасниками заходу стали вихованці Зразкової студії «У колі друзів» Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру. Діти мали змогу не лише познайомитися із історичними будівлями міста та дізнатися цікаві деталі про них, але й позмагатися між собою.

21850446_1919329905058168_1580851606_n

Організатор заходу, голова КСН Оксана Мелікова спочатку продемонструвала дітям презентацію та розповіла про історичні будівлі, розташовані в мікрорайоні. Зокрема йдеться про Будинок підприємця Майбороди (приміщення міської санепідемстанції), Будинок грабаря Щербини (Палац одружень), Будинок лісничого (Ляльковий театр), колишню жіночу гімназію (Центр дитячої та юнацької творчості), Будинок Воробйова (Центр науково-технічної творчості), Громадський банк (приміщення редакції «Черкаський край»). Діти дізналися, хто та коли заснував ці будівлі, хто в них проживав, як далі склалася доля приміщень та що в них розташовується зараз, з’ясовували, в якому архітектурному стилі створені, та багато іншого. Потім учасники сформували три команди і почали шукати правильні відповіді на запитання та знаходити потрібну будівлю. Гра-квест відбувалася дуже динамічно, азартно та весело. Захід видався креативним, оскільки завдяки керівнику Зразкової студії «У колі друзів» Лесі Побиванець використали різноманітні методи роботи: виконання завдань у міні-групах, квест, вікторина, презентація, руханка, вирішення пошукових проблемних ситуацій та тісна співпраця батьків з дітьми.

«Нам вдалося провести дійсно пізнавальний захід для наших діток, який знайомить їх із містом та мікрорайоном зокрема. Їм було цікаво почути про спадщину минулого, дізнатися, як раніше жили заможці черкащани, зрозуміти, хто такий «грабар» чи що таке «повіт». Я сама отримала задоволення від гри і дізналася нову для себе інформацію під час підготовки до заходу. Хочу, щоб діти краще знали місце, де вони проживають, цікавилися історією свого міста. Тепер вони будуть іншим поглядом дивитися на історичні будівлі, проходячи повз них. Адже вже знають, які таємниці вони приховують», - говорить голова КСН «Богданівський» Оксана Мелікова.

Учасники заходу отримали сертифікати, що вони «знавці» історії міста Черкаси.

Подібні заходи планують зробити традиційними, ділитися досвідом із іншими мікрорайонами і залучати до пізнавальних квестів все більше діток. Оксана Мелікова пропонує й школам міста проводити подібні заходи. Вона готова ділитися напрацюваннями з іншими.

«Дітям цікаво пізнавати нове саме під час гри. Тому варто проводити подібні заходи і в школах, щоб діти більше знали, що їх оточує і що в нашому місті є така історична спадщина», - зазначає організатор.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100