реклама

реклама

У селі Долинка Монастирищенського району митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ Київського патріархату Іоан освятив новозбудований храм на честь апостола і євангеліста Іоана Богослова. Про це повідомляє офіційний сайт Черкаської єпархії.

IMG_1127

За святковим богослужінням архіпастирю співслужив настоятель парафії священик Тарас Левицький, а також духовенство Черкаської та Київської єпархій. За вагомий особистий внесок у розбудову Української православної церкви Київського патріархату на Черкащині митрополит Іоан з благословення Святійшого Патріарха Філарета возвів до сану протоієрея священика Тараса Левицького. Під пастирським керівництвом отця Тараса у Черкаській єпархії споруджується ще два храми УПЦ КП. Також права носіння хреста з прикрасами удостоєний священик Монастирищенського благочиння протоієрей Юрій Турдай.

Молитовно розділили радість святкової події керівники Монастирищенського району, керівництво села Долинка та численна православна громада парафії святого апостола Іоана Богослова.

В кінці богослужіння митрополит Іоан з благословення Святійшого Патріарха Філарета нагородив селищного голову Долинки Галину Сивачук орденом Святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ-го ступеня, а також Патріаршою благословенною грамотою з відзнакою голову Монастирищенської районної ради Миколу Орендарчука, а також благодійникам Віктора Рикуна та Анатолія Турдьо. Отець Тарас в свою чергу висловив подяку всім благодійникам, які долучилися до благої справи будівництва храму, митрополиту Іоану, духовенству та вірянам за спільні молитви, піднесені в цей день до Господа.

Завершилося свято торжественим козацьким многоліттям у виконанні хору Київської православної богословської академії. Митрополит Іоан висловив подяку студентам КПБА, які під керівництвом диякона Юрія Мигаля своїм чудовим співом прикрасили святкове богослужіння.

IMG_0971

IMG_1142

реклама

Коментарі  

 
0 #3 правда 21.09.2017 13:23
а навіщо людям ФАПи? Вони ж там вилікуються, а цього церкві не треба. Їй аби зомбувати і притягувати нещасних, щоб вони молилися через свої болячки до кінця днів своїх
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Пересічний 21.09.2017 13:02
Майже в кожному селі є храм, а от фельдшерсько-акушерські пункти майже знищено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Злюка 21.09.2017 08:28
21 век на дворе....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100